Efterlyses!

Denna konstanta trötthet och förkylning börjar tära rejält på mitt humör nu. Jag boostar med vitaminer varenda dag, jag motionerar ofta, jag äter någolunda nyttig... Jag tycker jag sköter om mig, okej visst, jag är inte guds bästa barn men man tycker ju ändå att immunförsvaret sku lite gå lite hand i hand med ens livsstil. Tydligen inte. 

Semestersvenskar på tv4 botar ju inte precis den vinterdeppigheten som råder för tillfället, men jag finner det ytterst roande tack vare alla dessa resenärer som vissa är mer förda bakom ljuset än andra. Dessutom är ju A to the K med och gör programmet extra sevärt.


Dagens beprövade OCH välsmakande huskur-
vaniljglass, kivi och smält mörk choklad.

Destiny calling?

Jag undrar om världen försöker säga mej nånting idag? Eller är det bara jag som måste sluta vara en sucker för dessa fenomen..

Anyway.

Världens bästa mamma fyller år idag. Grattis! Det har jag firat med glass och Lipstick Jungle.


Helgen.


Denna fantastiska trio är ena hejare på att dricka bål med sugör kan jag tala om.

Vilken innehållsrik helg. Förutom att jag har gått på intressanta föreläsningar i kriminalpolitik har jag även varit (och är) lycklig över min väninnans lycka, reafyndat, chillat med DD, druckit bål, gillat Fontana, haft ett låångt otippat telefonsamtal, försökt mej på kullerbyttor, hejat fram K till en finalplats i Playme, ätit nachotallrik deluxe, tänkt happy thoughts och som avslutning på den i övrigt lyckade weekenden låste jag ut mej och var tvungen att betala 20 euro för att komma in. Sådär ja, nu vet ni det. Med helgen i färskt minne ska jag tänka på refrängen och krypa till kojs, som min älskade mommo sku säga.
Godnatt people.

Reafynd.

 
  
  
Vad som egentligen skulle ha kostat mej 223 euro och 60 cent, betalade jag 77,60 för. That is what I call a bargain. Sweet!


Perus.

Exempelvis såhär kan det se ut en onsdagkväll i Vasa

 





skoj skoj skoj

Onsdagförmiddag.(/eftermiddag)

spinning 45 minuter - check.
frukost - check.
bäddat sängen - check.
två stora koppar kaffe - check.
läst om Obama i Hbl - check.
bokat tvättid - check.
laddat upp bilder på fb - check.
dansat runt och funderat på eventuell utgång ikväll - check.

Nu ska jag iväg till skolan för att checka bort lunch och kvällsföreläsningen i USA som hypermakt. Däremellan ska det tvättas och städas. Jag är så produktiv att jag vet inte vad.



Här bokar man hela lediga eftermiddagen till att tvätta och så är maskinen sönder. Störande! Angående kvällen så slopades ordet eventuellt och det nalkas nu utgång för hela slanten. Ska alldeles strax kliva in i min halare och bege mot Academikvarteret på förfest.  

Med hammaren i högsta hugg.

Jag är inte känd för att ha gröna fingrar men för att ändå bevisa att jag inte är helt värdelös när det kommer till växter har jag tagit mej an projketet "rädda orkideén". Vare sig jag lyckas eller inte så kan jag åtminstone glädjas över att jag är en händig kvinna. Fattar ni vilket projekt det är att få upp stora ramar på väggen? Det ska mätas var bilden ska sitta, det ska pillas, justeras, mätas lite till, snurras ståltråd, spikas och flyttas... Men tavlorna är på plats och jag är ack så nöjd. Nöjd är jag också med den svarta hyllan som fick följa med hem senaste IKEA-besöket. Trots att den ursprungliga planen floppade fick stanna kvar iallafall. Prylarna börjar falla på plats, det fakto att det gått ett och ett halvt år sen jag flyttade in behöver vi ju inte haka upp oss nämnvärt på.

 


Efter en lugn helg med både föreläsningar och familymys är jag redo för den intensiva kommande veckan.
Natti.

blubb.

Jag blev så nostalgisk här på kvällskvisten att tiden bara flög iväg. Plötsligt var klockan kvart före två och så var det inte alls lika roligt längre. Att komma ur sängen 7.45 är fruktansvärt tungt efter dessa jullovstider med omsvängda dygn, Speciellt när man är tvungen att göra det för att gå på en torr föreläsning i statistik. Hoppeligen får jag iallafall ta del av det utlovade dans-klippet medan jag sörplar mitt morgonkaffe. Och så blev jag nostalgisk igen...  


sjuksuget.

Jag har egentligen inte nånting att komma med denna torsdag. Skippade tenten eftersom jag fortfarande är febrig och (en smula) eländig. Mina grymma mat-cravings ikväll tyder väl dock hoppeligen på friskare tider. Blåbärspaj, kinesiskt, lasagne...mm. Allt har vattnats i munnen och besvikelsen har varit lika stor varenda gång jag öppnat köksskåpen och konstaterat att, nope, inget att stilla mitt sug med.

Jag går och lägger mej, gonatt.

Suck.

Det var inte såhär jag hade tänkt mej starten på det nya året. Gym, tentläsning och storstädning av lägenheten var saker som jag hade planerat komma igång med så fort jag kom upp tillbaka. Istället är jag sängliggandes med 38 graders feber, förkylning och muskel- och ledvärk i hela kroppen. Jag mår med andra ord lika balle som över hälften av alla bekanta just nu. Dessa eländiga vintertider, huga.

på B12an igen.

Jag är tillbaka i Vasa sedan igår. Verkligen skönt att stiga in i sin egen lägenhet igen, äta panini på Görans, masa sig till gymmet, träffa saknade fina människor och allt annat som hör vardagen till i denna trevliga stad.

På nåt underligt vis hade min frukt överlevt julen. Ja, allt utom vindruvorna, som såg ut som stora russin. Hittade lite hallon i frysen och slängde ihop en fruktsallad. Smaskens.



Still in E-town.

Gårdagen var verkligen kul, alltför längesen vi gått ut och dansat ihop. Hade ju tänkt åka upp idag men solskensvädret utanför fönstret imorse gjorde att jag försköt min resa norrut tills imorgon, kände inte för att spendera dagen på tåget. Istället har jag tagit en lång promenad längs vattnet, serverats mos och grisinrefilé, badat infrabastu, kollat film, packat (eller ja, försökt), ätit paj och sett på The Hills. Skön avslutning på lovet, men nu längtar jag verkligen till mitt Vasa.

 

Lördag.

Rundar av mitt jullov här i söder med ett IKEA-besök och karaoke/utgång ikväll. Imorgon återvänder jag till norr.


Längtan till mitt hem.



Nyårsaftonen.

Kombinationen god mat, vin, skumppa, stans bästa fyrverkeriutsikt och härligt sällskap gjorde år 2008s sista afton. 


 
Oona, brunbränd efter 6 veckor i Indonesien och värdinnan.



Mirella och jag.


Sofia, Petra och Frida.


Piffe och Tove.

 
 

Skål och Gott nytt år!