Money-ångest.

Just hemkommen från city... Återigen en sån där "gjort av med äckligt mycket pengar" dag. Jag hatar att det är så lätt att hyvla med kortet och att det är så svårt för mej att inse att jag borde sluta spontanshoppa en massa onödigheter, äta ute osv. Känns förjävligt att sedan gå och fundera på att man gjort av med för mycket hela tiden. 

Nåja, ska inte låta det förstöra fiilisen för ikväll partaj. Har ju trots allt ett par nya blåsor att välja mellan... Förfest hemma hos gårdagens födelsedagsbarn och sen ut och göra nån av Vasa krogar osäkra. Jag säger bara;
Party Like a Rockstar.  

Om igår kan jag säga så mycket att det var helt otroligt sjukt galet kul!! Berättar mer om det och helgens övriga bravader imorgon. För nu är det dags för powernap. 

Sen är det FEST! 
 

Omöjligt.

Helt f***ing jäkla omöjligt att läsa på tent en dag som denna!

Noll självdisciplin och stekhet sol som lyser rakt in i min lägenhet så att man får kisa med ögonen vart än man tittar. Alternativt är att ta på sig solglasögonen, men tror inte att det skulle bli mer läst för det. Isåfall skulle jag bara sitta och fnissa över den komiska situationen.

Kan det inte bara bli kväll nu ren? Jag vill dricka vin, gå på stand-up och känna mej som en äkta "svenskatalande bättre folk" individ.

Random Thursday stuff.

Tänkte jag skulle blogga lite medan jag sitter här och avnjuter varma toast fyllda med tomattonfisk och saltgurka. Skulle vilja haft ost också, men det lyste med sin frånvaro i mitt kylskåp. Som fattig studerande kan man ju inte ha allt heller.
 Hur kommer det sig att varje kväll som klockan närmar sig läggdags (för människor med normal dygnsrytm då alltså) så blir jag hungrig. Eller egentligen är det fel att använda ordet "hungrig" för det är mer ett grymt sug efter nånting som jag upplever. Det där med att inte äta efter klockan 6 existerar inte i min värld. Kommer nog aldrig att göra det heller. När klockan är 6 återstår ju typ halva dagen...

Ett hett bloggämne just nu är filmen vi alla gått och väntat på. Åtminstone jag och många andra med mej. Jag pratar alltså nu Sex and the City som ska bli film! Inspelningarna pågår för fullt i New York med våra älskade karaktärer. Tänk om man vore gjord av pengar eller rankad högt uppe på IT-listan och få gå på premiären av den filmen i Det Stora Äpplet. Det vore nånting, åååh!! Såhär mer på mänsklig nivå skulle det ändå vara himla kul att göra nåt extra. Kanske samla ihop flickorna, klä upp sig och lyxa till det lite med champagne och annat gott och sen gå och se filmen. Visserligen inte av samma glamorösa klass som att vara där det händer, men man har ju så roligt som man gör det! Jag springer händelserna i förväg, som vanligt. Men det var bara en liten idé som ploppade upp såhär i skrivandets stund :) 

Fick ett H&M-paket idag. Blev dock lite besviken på både storlekar och material. Kanske lika bra det eftersom jag inte sku haft råd att behålla allting ändå. När jag bestämt mej vad som i fortsättningen kommer att finnas i min garderob lägger jag kanske upp bilder. Väntar ännu på en vinterjacka och lite annat smått därifrån, men det kommer först om ett par veckor. 

Imorgon är jag som alla övriga fredagar, ledig! Min fakultet har nämligen inga föreläsningar på fredagar efter som det är allmän tentdag. Jag klagar inte, långhelg varenda weekend är inte helt fel. Inte helt fel alls. Hur som haver så tänkte jag börja min lediga dag med ett träningspass, sen blir det lunch i akademin och efter att ha inhandlat en födelsedagspresent på stan ska jag läsa på tent. Jag måste och jag ska! På kvällen blir det däremot lite party och hoppeligen mycke skratt. Det är stand-up show med Andre Wickström och Henrik Schyffert på Fontana och givetvis har vi biljetter till föreställningen som är slutsåld.
Jag har höga förväntningar.

Nu säger jag tack för idag, slut för idag.

Wednesday.

Självklart satt jag fastklistrad framför teven även ikväll när klockan närmade sig 21.00. Kvällens Idol var dock sämre än vad jag hade förväntat mej... tyvärr. Andreas var den enda jag riktigt gillade idag.

Vem tror ni går vidare ikväll?

Har haft en helt skön dag med föreläsningar, umgåtts med Emmi, ätit god wok hos paret, pysslat här hemma och tagit det chill. Ingen tentläsning har jag däremot lyckas med... Hittar hela tiden på undanflykter för att inte behöva göra det och gräver därmed bara en grop åt mej själv.
Skärpning!

Nu ska jag äta kvällsmål, dricka te och titta klart Heroes. En annan serie att bli beroende av... Just what I need.

Mat och träning.

När det nalkas matlagning i detta hushåll är kriterierna 1. att det ska vara enkelt att tillaga och 2. det ska gå snabbt. Därför blir det oftast nån pastarätt. Idag var inget undantag.
Visst, varierande kost i all ära men pasta är ju så gott. Titta nu bara på min himmelska maletköttsås.


Mmm.

Ikväll ska det tränas igen. Har inte varit på gymmet nu på en vecka pga. av grym träningsvärk. Bobollsruscherna på fredagen gjorde även sitt så lät musklerna vila under resten av helgen. Men idag blir det body combat, mitt favoritpass. Det kommer antagligen kännas i kroppen imorgon eftersom jag inte tränat det på en evighet.

Senare ikväll blir det såklart Idol. Addicted, oh yes!





Idol.

Sam, you ROCK!!

En liten uppmaning till svenska folket; Skicka för guds skull hem Knut!



Update: Jaha, så det var Pär som var tvungen att åka hem ikväll. Visserligen var han inte en av mina favoriter men skulle mycket hellre ha sett ovannämnda åka ut. För jag förstår verkligen inte vad han gör med i tävlingen. "Babe Babe", snälla kom igen!

Nu sovdags. Kanske vore skäl att få ordning på den där sunda dygnsrytmen nån gång...

Just another pointless day.

Var tvungen att komma hem efter lunchen idag, klarade helt enkelt inte av att gå på en föreläsning till. Mådde apa så när jag kom hem slängde jag mej på sängen och tog en mycket välbehövlig powernap. Nu mår jag bättre, fortfarande sliten men jag får skylla mej själv. Har satt igång en maskin med tvätt och flera ska det bli, nånting vettigt måste den här dagen ju oxå föra med sig. Eftersom jag är behöver tvätta så fick det bli det.

Ikväll blir det träning (om jag orkar) och ett besök på Tritonia för att hämta tentböcker. Sen blir det tevekväll för hela slanten... Idol, Desperate Housewifes + en dokumentär om kvinnan som är gift med den snyggast mannen alive, enligt mej. Vi pratar alltså om Victoria Beckham, för den som inte redan klurat ut det. 

Nu ska jag äta de sista resterna av min broilersås. Tänker klämma i mej allting för orkar fanimej inte äta samma sak en dag till.

På återhörande, ching chong!

Still awake.

Det där med skönhetssömnen sket sig, för här ligger jag ännu klarvaken utan en blund i ögonen. Har ett sådant sug efter chips och dipp att ni har ingen aning. Försökte dämpa det genom att äta en apelsin men det var knappast värt besväret att skala den för den hjälpte inte ett dugg.

Det låter som om någon sku möblera om ovanför mej. Man hör ljudet av fötter och massa dunsas hela tiden. Dessutom hör jag dovt prat och mumlas genom köksfläkten. Weird.

Äh, nu ska jag försöka sova.

Synkkä söndag.

Idag är det en sådan där dag som man bara skulle önska att tog slut innan den ens började. Även kallad krabbissöndag, i vanlig folkmun. Efter gårdagens blöta men härligt roliga fest mår man idag som man förtjänar. Den sprängande huvudvärken som jag hade imorse när jag slog upp ögonen första gången är visserligen borta men det känns ändå i kroppen att man varit ut igår. Dessutom är jag irriterad på mej själv för att jag inte fattar att hålla babblan när jag blir full. Även om det att alltid just vid det skede känns väldigt vettigt att säga vad man har på hjärtat så är det allt annat än det. Morkkis, jajajmensan.

En annan sak som gör mej lite småledsen är att det idag är exakt ett år sedan jag åkte iväg till USA. Kan inte fatta att det har gått ett år redan... Jag minns precis känslan när jag hade sagt ett tårfyllt farväl åt mamma,pappa och lillasyster på flygfältet och gick genom säkerhetskontrollen. Jag gick och småsnyftade, fick en massa fina mess och funderade allvarligt på att åka hem tillbaka. Men så fort jag steg in på planet, satte mej på min plats, kopplade i hörlurarna i flygradion och Kelly Clarksons Breakaway ljöd ur lurarna så kände jag bara på mej att det är meningen att jag ska åka. Och såhär med facit i hand kan jag utan tvekan säga att  det är det bästa jag gjort hittills i mitt liv! Det är nästan så att jag blir snyftfärdig igen då jag tänker tillbaka på alla de härliga människor jag träffade, min familj, lilla Jenny, LIGAN-tjejerna... Allting som jag fick vara med om, alla platser jag fick se och alla underbara minnen som sitter som fastklistrade på näthinnan. Gud vad jag saknar den tiden.

image76
Orange County, California 06-07 - The Time of My Life.


Nu ska jag dricka citronte med honung och sen sova skönhetssömn.

Partey tonight!

Jag tror jag aldrig sovit så gott som inatt. Seriöst. Vet inte om det är själva sängen eller om det är de ljuvliga lakanen som gör att jag sover som en prinsessa natt efter natt.

Tänkte börja dagen, efter lite morgonmål, med att  ta tag i den meterhöga stapeln med disk som tar upp största delen av mitt så kallade kök. Sen tänkte jag ta en sväng med dammsugaren. Allt för att  få den mest tänkbara fiilisstarten på dagen liksom... not. 

Ikväll är det partyparty som gäller. Karisboysen har inflyttningsfest i sin enorma lägenheten och har bjudit in en hel del folk om jag har förstått rätt. Med Vasa-mått mätt känns det som ett tag sen (haha) man festade ordentligt senast så jag ser verkligen framemot ikväll! 

Jag säger bara kalas. Ha en bra lördag gott folk. 

Mjölksyra i benen.

Har precis kommit hem, varit och spelat  boboll med bara boysen. Jag är helt död i både armar och ben för Jesus man fick springa...  Övertalades i sista stund att ändå hänga med och det var verkligen kul! Speciellt när man fick visa att man inte är född med tummen mitt i handen fastän man inte är en man ;)



Nu kallar en snabb dusch. Sen Idol/tortillaskväll och sedan till O'Malleys på en cider för att lyssna på U2-covers.

Jag älskar såna här fredagar.

Redan imorgon.

Det är väääldigt många som har visat sin förvåning idag över att jag inte var ut i vimlet igår. Även flera av mina nya klasskompisar. Vilket intryck jag tycks ge folk, haha. Visst, jag är ett partyanimal men även såna kan drabbas av icke-feelis och stanna hemma ibland. Men måste hålla med, jag är nog själv faktiskt lite förvånad. Kan lugna er att jag är desto mer laddad inför helgen istället! :) 

Ledig imorgon!
Enda planerna so far är lunch i Akademin klockan 13 och sen boboll mot kvällskvisten. Låter som en mycket mycket skööön dag.

Sov gott.

Ohoppsan.

Jag kommer att köra mej själv i personlig konkurs om jag fortsätter i den här stilen. Jag måste nämligen börja inse nu att det inte funkar att leva över sina tillgångar hur länge som helst. Någongång tar det "en skiti ända", som min mor skulle uttrycka det.

Det var verkligen inte meningen att jag skulle komma hem 100 euro fattigare idag efter den lilla oskyldiga rundan på stan med Fia. Men så blev det... oho. Skorna från Bianco som jag suktat efter en längre tid är nu iaf mina.

Bilder på mina senaste shoppingfynd kommer kanske upp senare. Nu ska jag nämligen och spela handboll. Första gången på flera år, så ska bli intressant och se om man alls behärskar sporten överhuvudtaget längre.  


Inget partaj för mej ikväll.

Det är Wasa by Night idag men jag har trots det valt att stanna hemma ikväll. Japp, ni läste rätt. Ibland förvånar man till och med sig själv, haha. Jag hade helt enkelt ingen feelis, är lite småkrasslig dessutom så myskväll hemma med mej själv lockade helt enkelt mer.

Sitter hemma i soffan i myskläder, kollar på Idol och äter smörpopcorn.

Snart är det helg. Då är det däremot FEST! :)


Tisdag=Ollis.

Japp, idag blir det Ollis. Men för min del betyder det inget rajjtan tajjtan party, sparar mej hellre tills imorgon då det är Wasa by Night. Orsaken till varför jag ändå vill gå dit är för att träffa folk och höra sommarens houseband som ska spela sista gången idag.

Om en timme får jag besök så ska piffa upp mej lite och städa undan här tills dess.

Jaa, just det en grej till. Kan någon förklara för mej varför det allt som oftast blir det ett stort tomrum efter inläggen? Det är både störande och ser fult ut juh.

Just another monday.

Måndag igen och min fjärde vecka som Vasabo har påbörjats. Gosh vad tiden går alltså... Visst det låter klyschigt men det är ju faktiskt sant. Men jag klagar inte, för jag älskar när det händer saker hela tiden. Man vill ju känna att man lever :) Right?

Idag har Vasa bjudit på riktigt äkta höstväder. Regn, blåst och äckligt ruggigt. Inget för mej som ännu inte är redo att ge upp ballerinas, tunna jackor och leggings. Annat var det förra hösten. Då sa man Goodbye Finland - Hello Southern California när hösten smög sig på. Det är sjukt att det snart gått ett år sedan jag åkte iväg.
Nåväl, tillbaka till denna gråa måndag i Vasa. Cyklade till skolan vid 12-tiden, åt lunch och chillade en timme innan jag gick på föreläsning. Lärde mej lite om Finlands utrikes-och säkerhetspolitik under början av 1900-talet och cyklade hem igen. 
Nu ikväll har jag besökt gymmet, testat min toastmaker och sett på säsongspremiären av Desperate Housewifes. 

Nu ska jag skvallra vidare en stund med favo-Cassie i Sthlm innan jag kryper till kojs. 

Saknar er.
 



IdolRepris.

Jag älskar att tv4 visar alla veckans Idol-avsnitt i repris på söndagar.

Gissa vad jag gör just nu?

Japp, just det. Idolnördar :)

Fredagssvammel.

Hemma i casa de Jemppa pågår just nu städning för fullt till tonerna av Celine Dion som skrålar ur mina högtalare. Den här veckan har varit så fullspäckad med en massa program så jag har bara hunnit hem och svänga mellan varven och lägenheten har sett ut därefter. Nu är det däremot ordning och reda, eller ja snart iallafall.

Igår hade vi gulis med SVF och det var med skräckblandad förtjusning jag sökte mej tillbaka till skolan vid 4-tiden. Men vi hade det riktigt riktigt kul när vi yrade omkring på stan fastbundna i varandra, iklädda sopsäckar, gulmålade i ansiktena och utförde diverse olika program. Efteråt fortsatte festen på Ollis men efter tisdagens hårda festnatt  tog jag igår till förnuftet och förutom en drink så rann bara vatten nerför min strupe. Skönt att vakna pigg och kry imorse. Stackars Kajsa mådde däremot sämre när vi träffades för äta lunch i skolan.
 
Nu ska jag dammsuga och sen ställa mej vid spisen och laga den där maletköttsåsen som jag hade sånt extremt sug efter i förrgårkväll. Sen blir det träning, äntligen!! Foten börjar så småningom vara normal igen och om den klarar av att dansa en helkväll ute och spela boboll så tror jag att ett Pump-pass inte heller ska vara några problem. Har fått hyra Linns medlemskort till Sport Gym för en struntsumma så nu ska det röras på påkarna. Fan vad härligt efter en aslång träningspaus.

Back to the duties.

Ha en härlig fredag, puss på er.


 

Matsug.

Jag var fem före att ställa mej vid spisen just och kocka ihop en maletköttsås men så tog att förnuftet till fånga. Man kan ju fan inte ställa sig vid spisen och laga mat när klockan närmar sig midnatt heller. Trots det enorma suget så tror jag ändå att jag inte sku orka att slutföra ett sånt projket. Kokar därför ägg istället. Ett par smörgåsar med skivat ägg och citronmajonnös ska jag dänga in, sen tackar jag för idag och säger godnatt.

Det ligger en kvarglömd t-shirt på min soffa som sprider karldoft i hela lägenheten. Helt okej.




Gårdagen.

Det var kanon igår. Bokstavligen.

Idag mår jag därefter.

Tanken på morgondagens gulis-intagning ger mej just nu rysningar i hela kroppen. Äckliga sådana, huga.

Studielivet är hårt, men förbannat roligt!

Sitzdags igen.

Uppladdningen har börjat inför kvällens Gulnäbbsakademi.

Jag är taggad till max.

Det.Kommer.Att.Bli.Kanon.

Lovely Monday.

Det var en härlig känsla som infann sig imorse då jag steg upp ur sängen. Batterierna var laddade, jag kände mej fit for fight liksom. Måndagmorgnar brukar i allmänhet, ja iaf för mej, vara de värsta och trögaste eftersom tröttheten från helgen hänger över en som värst just då. Men idag var det skönt att stiga upp. Fixade mig i ordning med RixFm på hög volym och gick sen till skolan för att äta lunch och sen på föreläsning. Efter det begav sig jag och Kajsa in mot city och inskaffade varsin biljett till Stand-up kvällen på Fontana om ett par veckor. 

Nu ligger jag bara hemma och chillar och njuter av att inte göra nånting. Jag uppskattar verkligen att ha mitt eget, där jag kan och får göra precis hur jag vill. Ack som jag väntat... :)

På kvällens agenda står filmkväll med klassen och sen volleyboll med fiilisgänget.

Jag mår.

Livet här i Vasa.

Halloj alla trevliga medmänniskor.

Jag har alltså nu bott i Vasa i två veckors tid. Två fullspäckade men förbaskat roliga och intressanta veckor. Det har varit full rulle dag som natt typ, men jag säger som man säger här uppe, I love it! För det gör jag verkligen, trivs som fisken i vattnet och ångrar inte en sekund att jag valde att dra flyttlasset upp hit. 

Skolan drar igång på allvar imorgon då min första kurs börjar. Studielivet har jag däremot redan smakat på ganska ordentligt. Det började redan förra lördagen då Hanna & Janne bjöd till födelsedags/temafest på Ollis. Askul kväll som slutade minst sagt oväntat med väldigt trevligt :) På tisdagen var det dags igen, årets första Ollis-tisdag. Vi började hos mej men begav oss tidigt till Ollis för att slippa köa. Smart drag eftersom det vid 9-tiden inte såg ljust ut att komma in om man befann sig utanför. På Oliver's var det skön fiilis, roliga människor, härlig keikka med the Fuse samt prisvänliga drinkar. Mera såna kvällar! Efter det var det igen en dag paus för att på torsdagen återigen ge levern lite stryk. På schemat den kvällen var "lär-dig-sitza-sitzen" som för mej innebar min alldeles första sitz. Jag hade hur roligt som helst, umgicks med mina klasskompisar , dansade som vi aldrig gjort annat och efterfestade till 6 följande morgon. Första men definitivt inte sista sitzen.

Helgen nu har däremot varit lugn och skön. Fredagen chillade vi hos de blivande föräldrarna och åt tortillas. Igår spelade vi boboll och åt därefter supergott på Strampen. Kvällen avslutades hos Emmi & Anders där vi spelade nintendo Wii. Ni skulle ha sett mina serve-ess i tennis ;)

Mellan varven av fest och skola har jag även umgåtts mycket med Emmi (som strålar bara mer och mer för varje dag som går...), druckit lattén på Waynes, shoppat och fixat och pysslat hemma i min lya och utforskat min nya hemstad.

I think that was about it.


Nu ska jag till Amarillo och sen och kolla på fotbollsmatch.





Internet funkar.

Äntligen ett fungerande internet, jihaaa.

Blir inte nåt längre inlägg idag eftersom klockan tickar och jag har en del att fixa ännu innan det nalkas förfest i min lya (som jag förövrigt älskar) och sedan vidare mot första tisdagen på Ollis. Men nu vet ni iaf att jag lever och mår bra.

Jag återkommer imorgon.