Ultimat lördagssysselsättning?

Det är lördag. Jag har styrt stegen mot skolan, stationerat mej i en datasal med en starbuckstermos kaffe och kämpar för n:te gången med den förbannade inlämningsuppgiften i statistik. Kursen jag bölat om i veckor nu... Överambitiöst så det förslår kan tyckas, men no can do. Deadline på måndagmorgon 08.00 och oavsett om jag bestämmer mej för att dricka bål med "knarkarligan" eller bara idka hemmachill så vägrar jag fundera på ångestframkallande ord som Chi-kvadratvärden, standardavvikelse och explicita hypoteser ikväll.


Strikeskryt.

statistik - handelsrätt - lunch - statistik - spinning - bowling.  

Senast jag bowlade så vann jag en förkrossande seger. Hoppas att den touchen sitter i idag. Fulskorna på och jag är redo att entra banan.



bowling - osthamburgare - glass - cruisas


  
 

(Jag sög förresten på att kasta klot ikväll.)


En ljusglimt denna afton.

Mitt under det bittraste av de bittra ögonblicken ikväll kom jag faktiskt på mej själv le stort inombords. Plötsligt (bland konfidensintervall och hypotesprövningar) kom jag att tänka på lördagens finalefterfest på Virgin Oil och the eye-to-eye-situation jag hade med den här mannen när han stod på scenen. Jag tror jag blev lite kär.

Idag är jag en bitter kvinna.

Jag är så fed up på den här eländiga kursen att jag snart går sönder på riktigt. Jag sku kunna ställa mej mitt på gatan och gråta och skrika som ett litet barn i trotsåldern. Det är så fruktansvärt frustrerande att försöka lära sig nånting som är lika med hebreiska i ens ögon. Jag har inte ens lust att gå till gymmet och då är det verkligen illa. I vanliga fall är det det som får mej att orka men idag känns det bara jobbigt att ta sig dit. Dessutom har jag min iPod på vift efter tisdagen och utan musik går det inte. Inte idag.

Ack detta studieliv.

Ikväll äter jag getostsallad med couscous, tittar på Semestersvenskar och degar på soffan. Det faktum att jag har 4 rätt stora tenter jag borde läsa till, inlämningsuppgifter att göra och x-antal uppsatser att skriva försöker jag förtränga. Det ligger som en stor ångestladdning i bakhuvvet men jag är sååå trött idag. Helgens bravader och gårdagens fastlaskiaisfiras har varit påfrestande för både kropp och själ.

Äh.

När man en gång är på gång kan man lika bra fortsätta.

Keep rollin' rollin'...

Vid 10-tiden, efter matlagning, lite Guitar Hero och en lonkero, tröt orken och de flesta av oss klimpade ihop. Ingen utgång alltså och kanske lika bra det. Det är ju faktiskt fastlaskiainen imorgon.  

Still awake.

Orsaken är att grannen ovanför har efterfest, om man nu kan kalla det så så här pass tidigt... Anyway. Det ljuder musik och mummel ur köksfläkten. Sköön där när man ska upp om mindre än fem timmar. Kanske jag klarar mej ändå tack vare kvällens överraskning som jag hittade utanför trapphuset. Ett "survivalkit" inför helgen. Vissa personer är så galet underbara att man inte förstår att man klarat sig utan dem tidigare.


 

Tuj.

Läste en blogg just som fick mej att må lite illa. Samtidigt var det som en stor väckarklocka.

På tal om sådana så ringer den snart, alltför snart. Jag måste sova, ska bara slänga ner ett par pumps och nyaste Elle i väskan så är jag klar. Nästan. Always last minute.  

the Fanclub goes Hki.

Sitter här med en portion Saarionens kycklingsoppa framför mej och lyssnar på låtar som påminner mej om Pampas Nationaldag 2008. Ni vet, såna som spelas på Oliver's Inn, såna som schlagerkungen gillar. Orsaken till denna nostalgiska tillbakablick i musikarkivet är morgondagens excursion till våran huvudstad. Ett evenemang som i princip är/kommer vara jämförbart med svenskfinlands största studiehappening. Grundingredienserna är iallafall desamma - förväntingarna är höga, folk är taggade. 

07.30 imorgonbitti startar hejarklack/feelisbussen ner mot Helsingfors. Jag säger bara tuta och kör! 

Go Kristinho!

Freeezing cold out there.

"Det finns inga dåliga väder, bara då kläder", med all respekt för min gamla miljökunskapslärare (som tog varje tillfälle i akt att påpeka detta för oss ovetande lågstadieelever), men my ass. Dagar som dessa, då kvicksilvret ligger närmare 20 grader under nollstrecket och vinden viner, spelar det ingen roll vad man än paltar på sig för fryser gör man ändå, åtminstone efter ett tag. O åtminstone om man är tvungen att ta sig över djävulens påfund, Brändöbron.  

Jag har gett upp tanken på att skriva morgondagens statistiktent. Jag behöver helt enkelt mera tid för att förstå nånting av det jag läser. Även om jag är äckligt negativt inställd till allting som har med ämnet i fråga att göra så är jag villig att verkligen försöka tills nästa gång. Eller ja, jag är väl mer eller mindre tvungen om jag vill komma ut ur skolan nångång... Inte kvällens bekymmer dock, jag tänker krypa ner under täcket med ett par avsnitt One Tree Hill och en tupla. 

Rösta rösta rösta.

Min fina och skönsjungande väninna har under höstens gång medverkat i tävlingen PlayMe och har tagit sig ända till final! Nu vädjar jag Er att hjälpa henne nå sin dröm och få en plats i musikalen, som har premiär nästa höst. Finalen kommer att gå av stapeln inkommande lördag på Svenska teatern i Helsingfors och där spelar både juryns och förhandsrösterna roll. Så gör mej men framförallt Krista glad och gå in och rösta här. Jag vet att ni är många som läser det här så kom igen nu!


TACK ska ni ha!

.

Some things you're just better off not knowing...


Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering och lovar återkomma då jag känner mej på humör. Hoppeligen på måndag efter en helg i Åbo med de underbaraste av de underbara. So long. 



Lördagsshopping.

 

En ribbstickad trekvartsärmad farfarströja i organisk bomull.

Helgens outfit.

Vilken skön helg. Har endast vid ett fåtal tillfällen, då det nalkats stadsrunda, bio och gymbesök, klivit ur den på bilden underbart sköna kreation. Med andra ord har det varit en riktig myshelg inomhus. Krogen lockade inte det minsta, istället gick jag och min partner in crime på bio och såg filmen Changeling igårkväll. En väldigt gripande film som knappast lämnade någon i salongen oberörd. Idag har jag bjudit mej själv på hotellfrukost (hemma hos mej själv), haft seriemaraton och tränat muskler jag inte visste fanns. För att nu göra den här helgen komplett ska jag avsluta med Beck på tv4 i sällskap av en påse chips.    


Fedi 22.


Hoppas du haft en underbar födelsedag gumman.
Ses om en vecka!

Ventilera bör man.

Det är mycket nu, vågar nästan säga för mycket. Tanken på fredagkväll då två tenter och två deadlines är avklarade känns väldigt avlägsen. To-do mässigt känns det som en hel evighet tills dess, tidsmässigt alltför snart med tanke på hur mycket jag måste åstadkomma... Analysering av handelsrätts case nästan fem timmar i streck är inte bra för den mentala hälsan, därför var jag helt enkelt tvungen att ta en paus från allting ikväll. Gym och Amarillobesök gjorde gott och jag fick tankarna på annat håll en stund. Nu måste jag dock komma ifatt verkligheten, så medan andra söker sig i säng ska jag börja idka tentläsning tills ögonen faller i kors. 

Annars då? Förutom en självdiagnostiserad bihåleinflammation, de stötar jag får varje gång jag rör vid diskbänken och den semi-fungerande digiboxen så jo tack, jag mår. 

Tror det var allt.  

Ten points.

Har morgonspinnat, duschat och ätit en riktig dundefrukost. Pensionärvarnings kanske att ha kokta ägg i kylen och dessutom kaffekokaren färdigt laddad, men jag väljer istället att kalla det öga. Vuxenpoäng fick jag också, 10 stycken gav favoportsaren mej. Tillsammans med mitt harmoniska humör entrade jag för en stund sen skolan. Resten av dagen ska ägnas åt statistikinlämningsuppgifter och caseanalys i handelsrätt. Viss risk för en ordentlig humörsväning ganska snart med andra ord, SPSS och jag drar inte jämnt. Inte alls. Ikväll ska jag åter ta i bruk mina serveringskills efter välbehövlig paus, dock inte på El Strampo, utan på sitz. Sådär, my tuesday in a nutshell. Ha en skön dag folks. 



Sundayevening.



Ett helt okej sätt att avsuta helgen på - jag, Beck och surskorporna.

31 januari.

Igår fyllde min älskade barndomsbästis år och dagen till ära ställde hon till med färgglatt kalas på Kyrkoesplanaden. I trevligt sällskap dracks det vin, pratades engelska och nojsades lite väl mycke enligt grannarna. Efteråt drog vi till den nyöppnade cocktailbaren Cristal Lounge. Medan resten begav sig vidare stannade jag och Iskmotösen kvar, drack goda drinkar och pratade om livet i största allmänhet. Avslutade kvällen på McDonalds och var hemma redan efter två. En kul men ändå lugn kväll, very nice.

 
 


Denna söndag har gått i städandets tecken. Min lägenhet som sett ut som en slagfält i flera dagar nu börjar sakta men säkert ta sin vanliga form. Därtill har jag hunnit tillreda en delicous middag, ris med sweetsour kyckling, samt druckit utsökt kaffe. Nu är det dags för veckans sista gympass och sen bara söndagsslack på soffan. Beck på tv4 ikväll, sånt gillar vi.