Ready steady let's partey!

Städa kämppän -  Check!
Klara av veckans sista föreläsning - Check!
Fylla kylskåpet med lonkero, tranbärsjuice (i krapulasyfte) och mikromat  - Check!

Återstår bara att fixa fiilistoppen, sy det sista halarmärket och fräscha till mej själv för typ 3 dagar framåt.
Sen är jag redo att sparka igång PAMPAS påriktigt!!

På återhörande på söndag om jag är vid livet.

Vi ses i dimman! :)
 
 

There's No life before coffée.

Har precis klämt i mej de sista chokorussinen som jag fick som tack för att jag är en sann ängel och räddare i nöd. Av nån anledning kommer jag mej aldrig för att köpa dessa russin själv, även om jag tycker de är vansinningt goda. Kom att tänka på en efterfest i höstas där det bjöds på chokorussin till min godisråtta till väninnas stora förtjusning, hon var i sjunde himlen. Vill mej också minnas att någon slocknade under köksbordet, någon spelade gitarr, några förde allvarliga diskussioner, någon hade showoff i skiddräkt och att det bjöds på romte. En kymppiskväll, som man säger i dessa trakter.

Tillsammans med en klasskompis besökte vi Fontana igår. Det var en riktigt rolig kväll bland alla fempromilles race-deltagare som hade druckit sedan tidigt på förmiddagen. Det var aldrig tal om att hinna ikapp utan vi nöjde oss med några öl och minglade runt. Nu väntar jag ivrigt på torsdagen då festligheterna drar igång på allvar för egen del. Ikväll är det visserligen "Så ska det Låta" på Ollis där ska jag självfallet kommer att infinna mej, men föreläsningar imorgon hindrar ordentligt kalas redan ikväll.

Nu ska jag dricka lite mera kaffe och ta tag i påskstädningen som aldrig blev fullföljd. Sedan väntar skolarbete, några ärenden på stan och så ska jag äntligen träna efter en veckas paus. Skön onsdag, ses på Oliver's senare.


Påskhelg och Pampas.

Tillbaka i Vasa sedan igårkväll. Fick sällskap med väninnan på andra sidan gatan och tur var väl det eftersom jag har alltid har packning för ett mindre zigenarläger. På tåget gick det bra eftersom bodypumpinstruktören lätt lyfte upp väskorna på bagagehyllorna. Att sedan på egen hand släpa dom uppför trappuppgången och genom alla dörrar var ett projekt för sig men vid 22-tiden ramlade jag (bokstavligen) in genom ytterdörren till mitt eget hem. Det är lika härligt att kliva över den tröskeln varje gång när man varit borta några dagar. Ekenäsvistelsen var i för sig också ganska härlig, även om jag hade grymma förväntningar över lördagens festligheter som inte riktigt uppfylldes.

Onsdagen spenderade jag i Helsingfors där jag först träffade mina eventuellt blivande arbetsgivare. Nöjd och glad gick jag därifrån för att bli ännu gladare när jag en stund senare mötte upp thorakalen som hade med sig min älskade nya Hollisterhoodie. Vi åt kinesiskt lunch, strosade på stan bland alla ljuvliga vårnyheter och skvallrade över varsin kaffe och en gigantisk chokomuffins på Espan. Efter en härlig dag i stortstan satte jag mej återigen på tåget och en och en halv timme senare plingade jag på hemma. Det var en ytterst förvånad mor som öppnade, eftersom jag pratat med henne 10 minuter tidigare och påstått mej vara påväg ut till Singsby på tacokväll. Hon blev helt paff, så man kan säga att lyckades med min surprisevisit, haha :)
Resten av dagarna jobbade jag, träffade vänner, mommo & mofi, åt mammas goda mat och festade till det litegrann. Kunde dock än en gång konstatera att utelivet i E-town är sannerligen intressant. Det finns människor av alla de slag så även om man sku kunna tycka att alla således passar in så fick jag bara känslan av att vara väldigt malplacerad. Lördagens party började på Båssavägen med en skön förfest. Krogen var dock lite av en besvikelse, vet iofs inte egentligen vad jag hade tänkt mej... Men för mycket okända människor och ett band som gjorde att man inte kunde shaka ass fick mej att lämna stället 2 timmar innan det stände. Strange.

Kanske lika bra att lördagen blev rätt så lugn för den här veckan lär bli raka motsatsen. Själv sparkar jag igång Pampasveckan redan ikväll med några s.k. törstretare. Det blir först eventuellt ett besök på Ollis innan Syhfilisrace-eftersläppet på Fontana!

På tal om Pampas så har jag en biljett till salu, så hör av er om ni vet någon som är utan!

Glad Påsk!

Happy Easter folks!

 181745-141
181745-139

Dessa bilder är tagna under fjolårets karaokeförfest på påsklördagen. Påsken inföll då flera veckor senare och jag hade kommit hem från det stora landet i väst bara några dagar innan. Omringad av saknade juveler hela kvällen var jag en lycklig kvinna med snygg solbränna.

HomeHome.

Jag är hemma i Ekenäs.

Återkommer.

Tidsoptimisten har talat.

Jag är världens bästa på att planera men när det sedan gäller att sätta planerna i verket och strukturera min tid hör jag till kategorin the worst of the worst. Den eviga tidsoptimisten i mej intalar sig alltid att jag hinner och tror att allting tar mycke mindre tid än vad det egentligen tar. En egenskap jag skarpt ogillar hos mej själv. När jag bodde i Kalifornien och skulle hämta min värdflicka från skolan och hade om endast en liten stunds försprång på klockan så intalade jag mej att jag nog skulle hinna in via Starbucks eller nån affär som låg på vägen. Detta för att sedan återigen sitta och svära när jag satt fast i den horribla trafiken (som är totalt oförutsägbar och ett enda kaos) och inse att jag kommer att vara tvungen att panikköra för att inte bli sen.
 
Jag: Sorry, I'm a little late... traffic!
Jenny jr.: It's okay...
Jenny jr.: What are in those bags? YOU WENT SHOPPING, AGAIN??
Jag: Eh, hrm.. yeah. But there was a lot of traffic too, I promise.

För att nu inte ge intrycket av att vara en totalt oansvarsam person så måste jag, bortsett från ett par förseningar (som faktiskt inte alltid var mitt fel), i övrigt ha skött mej exemplariskt. För till skillnad med deras senaste au-pair, som de just gett sparken, ville min värdfamilj att jag aldrig skulle åka hem...

Idag hade jag tänkte att jag skulle hinna storstäda och därmed lämna mitt hem väldoftande och skinande rent när jag åker från Vasa imorgon för att surprisa familjen (hoppas verkligen att mamma inte hittat till bloggen) och fira påsk nere i Ekenäs. På papper gick det som vanligt hur bra som helst, men med facit i hand är det enda jag åstadkommit är att packa och diska. Men det varken skiner eller doftar så som jag hade tänkt mej. Så det blir att återvända till en småsunkig lägenhet på måndag. Blä. 
Har precis ställt in klockan på väckning 05.30, borde vara förbjudet att vara tvungen att stiga upp så tidigt. Orsaken till den tidiga avfärden är för att jag ska spendera dagen i Helsingfors. Först ska jag träffa en av dem som låg bakom det ett av de glädjande samtalen igår och göra mitt yttersta för att knipa det där jobbet, sedan blir det lång lunch-kaffedejt med den saknade thorakalen och eventuellt några andra pärlor. Har även svårt att se mej besöka huvudstaden utan att gå runt och titta lite i butiker, men observera bara titta. Shoppingen och pengarna ska nu sparas till augusti.

NU ska jag pallra mej i säng så att man ser någolunda representativ ut imorgon.

Jag har inte gått och dött.

Jag lever minsann och livsglädjen sprudlar, trots att det är måndag och jag precis kommit hem från kvällsföreläsningen. Ett samtal tidigare idag made my day och jag är på obeskrivligt bra humör. Det handlar om jobb, men det är allt jag kan avslöja i nuläget. Får inte säga nånting eftersom som allting är hemligt än så länge. Så nu fick ni nåt att fundera på, håll tummarna :)

Helgen var härlig om även inte helt som planerad.
Efter nästan 4 timmar i tentsalen gav jag upp och lämnade in svaren i hopp om jag hade lyckats skrapa ihop ytterligare 18 studiepoäng. Det kändes som om det gick helt okej, men we'll see.  Helt tom i huvudet pallrade jag mej till Görans för den obligatoriska fredagsfikan varefter jag stupade på soffan och tog en välbehövlig powernap. En timme senare var jag åter på gång och piffade till mej för kvällen som började hos en av Åre-juvelerna innan vi drog vidare till O'Malleys. Efter en nästan två veckors alkoholpaus smakade det vansinnigt gott med lonkero så i takt med att drickan sjönk och fiilisen steg lutade allting åt en helkväll. The Fuse var helt fenomenala, vilket de iofs alltid är, men att höra dem spela akustiskt var om möjligt ännu bättre. Efter deras gig var vi flera som inte var redo att ge upp riktigt än så vi styrde stegen mot Ollis. Där visade sig vara ganska dött, men det tog inte länge innan vi satte fart på stället och bjöd på dans uppe på scenen. Vi var dem som man i vanliga fall brukar småskratta åt utanför fönstret. Pinsamt? Nope, faktiskt inte, bara sjukt roligt. En riktigt spontankväll slår aldrig fel!

Lördagen innebar egentligen föreläsning för min del, men var så trött när klockan ringde så skippade del 1 med löftet att jag absolut skulle gå efter pausen. Tanten och jag lunchade på Chili and Lime men när klockan närmade sig tiden för att gå till skolan lockade inte tanken riktigt. Istället spenderade jag eftermiddagen på soffan med modemagasin och kaffe. Man kan inte alltid vara mönsterelev heller. Kvällen tillägnades min favoritsport (när det gäller att titta på, annars vinner handboll) och träningsmatchen mellan VIFK-JJK. Ett litet minus var att matchen spelades utomhus i den nästintill uthärdliga kylan, snacka om att vara entusiast. Med förfrusna tår tillbringades resten kvällen hos väninnan där det bjöds på yummie pajer och en massa annat som vi gottade oss med samtidigt som vi tittade på Melodifestivalen. Charlotte Perellis vinst kändes inte som nån större skräll, ganska förhandstippad, dessutom är ju låten en riktigt schlagerhit som fastnar på hjärnan. Förutom Sanna Nielsen, som fick mej att rysa rejält, var Björn Gustafsson enligt mej den stora vinnaren. Den mannen är helt otrolig, sweet lord han är hilarious. Kan inte annat än instämma med en av BBB-brudarna: "Lätt, sku jag ta med honom hem!". Haha :) En skön kväll, inte främst med tanke på följande dag. Visst föredrar jag ofta vilda lördagskvällar men det finns inget skönare än att vakna på söndagar utan den minsta känsla av varken bakfylla, ångest eller morkkis. Sällan är det så illa att alla de nyss uppräknade bieffekterna av en krogkväll slår ner en följande dag, men för att ta till madrömsscenariot. Istället är det hur underbart som helst att vakna upp och må som en gudinna och om man så vill kunna åstadkomma nånting vettigt under dagen. Som att tvätta, byta lakan, träna, laga tortillas och se på Wallander. Min söndag i ett nötskal.


Nu ska jag klämma i mej de sista tortillas resterna från igår och sen spela volleyboll. 


Ha en bra vecka gott folk, snart är det påsk.


Californiadreamin'.

Glöm allt vad jag sa om vår igår, för idag bjussades det återigen på lite snö. Det var tydligen inte dags riktigt än.

Mina två tenter som jag ska skriva imorgon, Finlands Offentliga Förvaltning och Modern Political Analysis, känns för tillfället hopplösa. Tankarna har snurrat i helt andra banor hela dagen, koncentrationsförmåga har därmed varit densamma som hos en fem-åring. Efter 2½ timmes volleyspelande och en dusch väntar mej nu en minsann trevlig natt. Det är pakko på.



Spring in the air.

Äntligen! Gatorna sopas rena från all småsten och sand och snön vid vägkanterna skyflas bort. Att cykla känns harmoniskt igen och jag kan inte annat än le och konstatera att det är vår i luften. Det faktum sätter guldkant på min i övrigt stress-förpestade tillvaro. Tenterna hopar sig, likaså alla inlämningsuppgifter och ordet sommarjobb har aldrig varit lika ångestframkallande.
Men no time to feel pity, bara att bita i det sura äpplet och ge sig själv ordenlig spark i baken. 

Nu en kopp te och ett par timmar tentläsning.

181745-137
Jag kanske inte har världens bästa självdisciplin, men matlagning, det kan jag tammetusan.


Effektiv.

Kände mej som pånyttfödd imorse när jag slog upp ögonen efter över 9 timmars skönhetssömn och konstaterade att klockan inte ens var halv 10. Efter veckor av uppesittande långt in på nätterna och allt för lite sömn hoppas jag nu kunna återfå en normal(are) dygnsrytm igen. Det blir en ond cirkel det där, men ge mej en lugn helg till och jag är back on track. (För att sedan förstöra den under påskhelgen och därpå följande veckas Pampas ståhej... Oh well.) Efter en skål med blåbärspikagröt och en banan drog jag iväg till gymmet för att gå på Fias pumptimme. Lunch i Academill, där jag sedan spenderade några timmar med näsan i fredagens tentmaterial och kände mej fruktansvärt duktig. För att jag är världens snällaste cyklade jag hastigt hem en sväng i ösregnet för hjälpa en väninna i nöd. Därefter tillbaka till skolan och föreläsning i kursen "Val och Valmetoder I". Väl här hemma står skolarbetet på hög och väntar och tentböckerna skriker: läs mig! Jag tycker däremot att jag varit tillräckligt flitig idag. Så istället för att skriva en finskarapport tänker jag äta en chokladbit och sen hoppa i handbollsshortsen.

Intresseklubben antecknar och jag äter en chokladbit till.
 
Smell you later.

Lycka till.


181745-135

Mofi, jag tänker på dej idag.     
                       

I've got a ticket.

Ja, eller egentligen två. En till mej och en till Simon.

181745-134

Kunde inte hålla mej.






Klickade hem dessa plagg från H&M tidigare idag.
 I väntan på sommar och brunbrända ben fortsätter jag klä mej i grått, bara för att det är så snyggt.

Downpour.

Sitter här vid mitt höga köksbord med min kaffekopp och lyssnar på musik samtidigt som jag gör skolarbete, pratar på msn och kollar in vårens nyheter på diverse shoppingsidor om vartannat. Att det regnar ute gör faktiskt ingenting för jag spenderar mer än gärna dagen inomhus. Just idag är en sån dag som jag bara känner för att vara helt själv, mycket troligt dock att sällskapssjukan infinner sig mot kvällskvisten.

Gårdagen var trevlig. Tillsammans med tanten tillredde vi en, enligt oss själva, heaven on a plate dinner. Vitlökspotatis, kycklingfilé med rödvinssås och grönsallad med krutonger. Till det drack vi en flaska rött, skålade för att vi är top notch kvinnor i våra bästa år och kollade på andra chansen i Melodifestivalen. Flopp att Sibel och Ola ställdes mot varann, för det enda rätta hade varit att de båda skulle gått vidare. Varken Nordman eller Eva Dahlgren wannaben hade någonting att komma med.

Nu ska jag springa ner och kolla om det finns några lediga tvättider. Sen blir det träning och Wallander.

181745-123
Min blivande man, han vet bara inte om det ännu.


Internationella Kvinnodagen!

Grattis alla härliga kvinnor i min omgivning som förgyller mina dagar och till er alla andra inspirerande kvinnor där ute.


181745-122

Skön fiilis.

Hemkommen för en stund sen efter en kväll med skön fiilis på Ollis. Förkväll med ett ögongodisberikat bra svenskt band, snacks, några öl och härliga människor, en kanon kombination. Livet i Vasa är heelt okej.

Även om den här veckan har gått lika fort som alltid, så har den varit ganska tung. Har haft sena eftermiddags- och kvällsföreläsningar varje dag och trots att det idag är fredag så kan jag inte önska mej själv en trevlig helg ännu eftersom jag imorgon ska sitta i skolbänken mellan klockan 11-18. Japp, flitig studerande som man är. Morgondagens kvällsplaner är i skrivande stund hemlagad middag och Melodifestivalen hos en klasskompis. Med andra ord lutar det åt en krogfri helg. (Ni läste rätt.)

Nu ett avsnitt av The Hills, sen läggdags. Ni som har ledig lördag, njut.  

Säger som min åländska favoritman, ciao! :)


 

Svärmorsdröm.

Hade ett långt samtal ikväll med mannen som min mamma stenhårt tror att jag kommer att gifta mej med en dag. Jag tycker det är smålustigt att hon tror det, samtidigt som jag på ett sätt kan förstå henne. Vi har känt varandra sedan lekisåldern, kan prata om precis allting, har hejdlöst roligt ihop vad vi än gör samtidigt som vi har förmågan att ibland irritera varandra till den yttersta bristningsgränsen. Han är en av mina bästa vänner och jag älskar honom. Men mannen i mitt liv? Visst, kanske på ett sätt, men ändå inte.

Tidig väckning imorgon. Nati.

Avsky.

Jag hade nästan glömt, eller möjligtvis förträngt, hur illa jag tycker om att bo i det här landet den här årstiden efter att jag ifjol slapp genomlida detta elände. Visst, igår var det underbart men idag känner jag avsmak när så mycket som ens ser ut genom fönstret. För att inte tala om känslan av våta strumpor i skorna. 

Ge mej snöfria gator och vårsol. Nu!

Mommos kulinariska husmankost.

Äntligen hemma efter en evighetslång föreläsning. Hela sista timmen kunde jag inte tänka på något annat än mat och det jag mest av allt suktade efter var mommos mos och köttbullar. Antagligen det absolut godaste som finns och då ska ni veta att det finns mycket jag älskar i matväg. Jag ska önska det nästa gång jag åker hem. Får istället nu dämpa hungern med min snabbt ihopslängda gräddiga tomatpasta. Låter graciöst, det är det dock inte. Men gott, ack så gott. Ska avnjuta den framför ett One Tree Hills avsnitt innan jag tar tag i skolarbeten. Sen blir det fotboll, förutsatt att det visas på nån av mina kanaler.

Sunshine is a cure for everything.

För första gången på länge kan jag faktiskt påstå att jag gjort något vettigt innan tolv. Började dagen med morgonspinning på gymmet varefter jag cyklade hem, åt frukost, duschade och tog mej an den överfyllda diskhon. Nu ska jag snart bege mej iväg till skolan för att läsa på tent, skriva instuderingsfrågor och lunchdejta med väninnan. Sedan väntar en 5 timmar lång föreläsning i budgetering. 

Ha en bra dag i solskenet. I love it.