Pre-wapp.

Innehar en fruktansvärd feelis inför vappen och första maj, därför har jag och några av mina törstiga vänner beslutat att inleda festligheterna redan ikväll med vad man kalla för pre-wapp. Meningen var att deltaga i Allsång på Kvarnen tidigare idag på Academills bakgård, men solen lös med sin frånvaro och jag drabbades av sjuklig trötthet. Under tiden jag har powernapat har även solen hittat fram och jag är nästintill övertänd. Det beror till stor del på kvällens högklassiga fotbollsmatch á la Champions Leauge semifinal numero dos mellan ManU-Barca. Som ManU-fan ända in i själen tror jag stenhårt på att grabbarna visar var skåpet ska stå ikväll hemma på Old Trafford. Tänk att efter matchen kunna kombinera en Glory Glory segerfest med traditionellt Ollistisdagsfiras, vore ju för härligt. Jag har inte besökt stället speciellt många tisdagar, utan handplockat dem och det med bravur. Något säger mej att just denna tisdag har förutsättning att bli en sådan där extraordinary one. Min hälsning åt er alla lyder alltså, låt oss korka skumppan redan ikväll. Okej? :)


Senare ikväll anländer juvelerna och barndomsbästisarna from the south. First thing tomorrowmorning ska ta mej till favoritsambona där de inkvarterat sig för de kommande dagarna och att krama sönder dem allihop. Det kommer blir en bra vappen, jepps!

Nu ska jag traska till grannen på andra sidan gatan och sy halarmärken och korka dagens första.


Punka och matorgie.

Efter senaste veckornas alla bakslag vaknade jag imorse med känslan av att nu vänder det. Som straff för att jag ens tänkt tanken fick jag punktering i cykelhjulet påvägen till skolan och kom därmed försent. Kanon start på dagen och veckan liksom... Men bortsett från den incidenten har dagen faktiskt varit riktigt gemytlig, så kanske det är påväg att vända trots allt. Spenderade förmiddagen i Academill och knåpade ihop min studieplan för kandidatexamen och skickade in den för granskning. Kan inte fatta att jag i princip avklarat mitt första studieår redan, det har gått så sjukt fort. Efter långlunchen blev det en runda på stan som avrundades med glass i solskenet på torget. Våren är härlig.

Helgen var mycket nice. Tre saknade familjemedlemmar anlände sent på fredagkväll och som den exemplariska dottern jag är bjöd jag på lite mat och en flaska rött efter deras långa bilresa. På lördagmorgon var det tidig väckning och shopping på schemat till allas förutom pappas förtjusning. Men även han, precis som jag, var mer än helnöjd när vi satte oss ner på en av uteserveringarna för att njuta av lunch i solen flera timmar senare. Resten av deras visit gick faktiskt mestadels åt till att äta, haha. Flertal restaurangbesök och mammas plättar var något som smakade gudomligt efter att ha livnärt sig på pasta och konserver i veckor. Kan dessutom fortsätta matorgien en lång tid framöver tack vare det väl påfyllda kylskåpet och skafferiet. Underbart att bli lite bortskämd ibland, speciellt nu när man verkligen uppskattar det på ett helt annat sätt. Tack! Mina sköna helg avslutades med mållös ligapremiär i Sandviken mellan VPS- Haka. Därefter blev det plättkalas med Singsbyprinsen och hans
mommy och daddy, mysigt. 

181745-158
 

Nu ska jag krypa ner under täcket och ladda batterierna för de kommande dagarna. 
  

Kvalitetstid.

Jag har föräldrarna och yngsta systeri på besök denna helg. Kort och gott betyder det chillin', shopping, restaurangbesök och annan lyx. Jag klagar inte.

Återkommer imorgon.

Glory wednesday.

Fick precis i denna stund ett sånt obotlig sug efter nånting. Kan bara inte sätta fingret på vad. Mina skåp ekar tomma och chokladen från i julas tilltalar mej inte särskilt... I-landsproblem.

Nu semifinaldags! ManU-Barcelona. Tacka vet jag Viasat som bjuder på kanalerna denna månad eftersom jag inte förmår mej gå till Office idag pga av äcklig tentångest.

Glory Glory Man United!

Ny vecka.

De två stressmomenten kvarstår fortfarande som två mörka orosmoln på den i övrigt klarblåa himlen. Men skam den som ger sig. Jag kämpar vidare och tar nya tag. 

Idag har jag gått på föreläsning, briljerat på mitt andra inhemska språk, avnjutit säsongens första terasscider samt tränat. Tänkte nu fullända dagen med lite skön måndagsfiilis tillsammans med några juveler.

That's all.


tröstlös fredag.

Vilken eländig dag! Jo visst, solen skiner och fåglarna kvittrar men idag kunde jag faktiskt inte bry mej mindre. Regn skulle ha avspeglat mitt humör mycket bättre. Efter några dagar av total denial, då jag helt enkelt kopplat bort det mesta och bara njutit av våren, överfölls jag av stressen imorse som tryckte ner mej till marknivå innan jag ens tagit mej ur sängen. Beskedet senare på eftermiddagen angående jobbet jag i princip räknat med och mest av allt ville ha tryckte ner mej ytterligare ett par meter. Så nu befinner jag mej där på flera meters djup, nergrävd bland skolarbeten och tentböcker och tampas med stressen och ovissheten av att inte ännu heller veta med säkerhet. Jävligt sucky är ett milt sätt att uttrycka min frustration på just nu. 

Återfår jag livslusten så kanske jag gräver upp mej till vappen eller så.


Uh ah Say the Fuse.

Kalastisdagen uppfyllde verkligen alla förväntnigar och även lite därtill. En ordentlig helkväll bland härliga partypeople.

Nu behöver jag sömn.

Kalastisdag.

Om ett par timmar ska jag iväg på arbetsintervju/ träff med mina eventuellt (och hoppeligen) blivande chefer. Vill verkligen ha jobbet, så håll tummarna för mej!

Efter det tar kalastisdagen fart på allvar med början hos Schlagerkungen där det har utlovats smörgåstårta för att fira den inlämnade kandin. Kalaset fortsätter sen på favorithaket där Vasas bästa eller om jag får citera sångaren själv: "vi e ju fan Finlands bästa band", åter ska uppträda på hemmaplan efter sin ofattande världsturné. Det i sig gör att kvällen med säkerhet kommer att bli helt fenomenal. Att sedan typ alla Vasafavoriter är mer eller mindre övertända inför denna kväll gör att fiilisen kommer att stiga till oanade höjder...

Jag säger bara; Klackarna i taket!

181745-157
Studieliv när det är som bäst.

Cozy Monday.

Har en härligt skön måndag bakom mej.


Imorse började den sista kursen det här läsåret. Var lite trögt att stiga upp lite efter klockan åtta när man inte haft morgonföreläsningar på, ja God knows hur länge. Trots detta var jag faktiskt ovanligt pigg och på alerten. Efter några timmar föreläsning och lunch drog mej hemåt för att i ren och skär protest mot slaskvädret plocka undan alla vinterkläder för att göra plats för sommarplaggen och nyheter i garderoben. Min taktik fungerade och jag blev lyhörd, det tog inte länge förrän solen sken från en klarblå himmel. Hurray! Plötsligt kändes garderobrensningen mycket roligare eftersom jag faktiskt kunde se mej själv strutta omkring i alla sommarklänningar som legat undanstoppade och detta inom en snar framtid. Den känslan kändes tämligen avlägsen när jag såg ut genom fönstret några timmar tidigare. Som de flesta andra måndagar tillbringades kvällen på gymmet samt volleyplan. Inget konstigt med det liksom.  

Idag bokade jag även flygbiljetter till Stockholm första helgen i juni. Jag gå på konsert och äntligen få se en av världens absolut bästa sångerskor, umgås med saknade väninnan och bara njuta i den svenska huvudstaden. Härligt ska det bli! Hoppas dessutom innerligt att jag skulle få chansen att träffa Pölsa eller nån annan från Ligan, det skulle fullborda min weekend totalt. Jag saknar underbaringarna något så otroligt...


181745-156  181745-154 
    
Nu äggsmörgåsar, blåbärssoppa och fotbollsmåndag på tv.

Nati.

otäckt.

Här har vi orsaken till oroligheterna på gården de senaste nätterna, www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=18412 . Obehaligt att det händer så nära en själv och ännu obehagligare att folk går omkring beväpnade här i lilla Vasa. Otäck värld vi lever i.

Gårdagens födelsedagfest var väldigt lyckad. Trevliga nya ansikten, utsökt mat i form av tortillas och skön stämning. Min krogådra pulserade dock inte så när de flesta andra drog till krogen sökte jag mej hemåt. Skönt med lugna helger ibland. Idag unnande jag mej sovmorgon igen, det äckliga snövädret utanför (GE UPP REDAN!) bidrog till att jag låg extra länge och degade. Diskade, pysslade här hemma och bjöd väninnan på kaffe innan jag begav mej till gymmet för en step- och stretchtimme.

Nu ska jag se Parlamentet samt kvällens TV4 film och frossa i godis och chips. Härlig söndagssyssla.


Andra natten i rad.

Nu är dom här igen, polisbilarna. Jag tycker det börjar bli obehagligt på riktigt nu...  What's going on?


Våren är kommen.

Nu känns det som om våren kommit till Vasa på riktigt. Jag litar fullständigt på vädergudarna om att den sista snön är kommen och att allting nu ska börja blomstra och grönska. Vårvädret till ära har jag idag tillsammans med väninnan druckit den första latten utomhus för i år. Hur mysigt som helst. 


Ikväll blir det födelsedagsfest ute i Sundom hos klasskompisen. Mexikanskt är temat så ni kan ju lätt räkna ut vilka godsaker det kommer att bjudas på. Nam nam. Den perfekta accessoaren vore ju min sombrero som jag köpte i Tijuana, snopet nog är den nere i Ekenäs. Synd tillika.

Ha en skön kväll mina damer och herrar.


Kan inte låta bli att vara nyfiken, precis som grannen, över varför de befann sig tre polisbilar på våran gård i natt... Jag tyckte det var småobehagligt, speciellt efter att suttit och kollat på Prison Break och redan var sådär lagom nojig. Jag har gett mommy till uppgift att fråga sin konstapel om vad som försegick här in på småtimmarna.

Hollister.

En av mina absoluta favoritaffärer over there är Hollister. Det är en surf&beach lifestyle affär med ljuvliga kläder i en massa underbara färger för en avslappnad och snygg look. Det går inte att ta miste på butiken, för den är verkligen one of a kind. Förutom deras plagg finns det fler orsaker som gör butiken värt ett besök kan jag lova. 
Picture this: I en atmosfär som ger känslan av att man befinner sig i ett beachhouse ljuder den senaste Cali musiken på hög volym och på en stor screen visas liveTV från någon av de stora stränderna i Orange County eller Malibu. Lägg där till genomtrevliga försäljare i form av ursnygga surfboys med solblekta hår som sprider manlig doft i hela butiken och du borde få en ungefärlig bild av vad jag kallar heavenly shopping. En kombination som i princip gör det omöjligt att komma ut därifrån tomhänt helt enkelt.  

181745-150 181745-150
Utanför Hollister på Fashion Island i Newport Beach

181745-152181745-154
Gissa om jag blev glad när jag fick den här för några veckor sedan!
Thaanks Fripp!:) 

Bittersweet.

Nyduschad och mätt efter ett härligt tungt spinningpass, sköönt. För andra kvällen i rad har jag nu ätit nåt så kulinariskt som makaroner, tonfisk i tomatsås och två ägg. Alla kan ju inte bli bortbjudna på lasagne heller... Det som gör mej lite bitter en dag som denna är plötsliga vintern igen. Fick ett vykort från Puerto del Carmen, Mexico idag som inte precis gjorde längtan att dra tilll sydligare breddgrader mindre. Speciellt inte när man ser ut genom fönstret och konstaterar att trots vi kommit så långt i kalendern som till mitten av april så är gatorna åter täckta av snöslask. Vad hände med våren?


För en vecka sedan lämnade jag livet som omedveten tjugoåring och började den ödesdigra klättringen mot trettio. Lugn dock, ingen ålderskris här inte. Dels kan det bero på att de allra flesta jag är omgiven av här uppe är äldre än mej. Dels känner jag att jag redan gjort saker i mitt liv som många andra i min ålder inte har.

Födelsedagen i sig var helt kalas. Jag överväldigades av gratulationer av nära & kära (TACK!), strosade på stan och njöt till fullo av vårvädret. Tillsammans med härliga vänner åt jag sedan middag ute, drack lite rött och fick en sjukt fin present i form av en ursnygg träningsväska i perfekt storlek som jag ack så länge trånat efter. Tack brudar, den är redan välanvänd ska ni veta. Kvällen fortsatte hos favoritparet där det dracks lite mera rött, skvallrades och spelades nintendo Wii. När brudarna drog hemåt lät jag mej dock övertalas med ursäkten "det e ju trots allt min födelsedag" och drog vidare tvärs över gatan med två av Vasa mest underhållande män för att fortsätta spontankvällen. Visade sig vara ett väldigt lyckat drag, även om alkoholen gjorde sig lite påmind dagen efter. Men jag behövde iallafall inte sätta mej i en buss ner till Åbo som de andra två...  Firandet fortsatte på helgen. På fredagen gick jag på Thorax strålande spex, drack lite skumpa och genomförde den lugnaste sitzen genom tiderna. Härligt att återse min saknade Fripp igen. Lördagen och födelsedagen till ära festade jag till det litegrann igen. Denna gång tillsammans med bland annat birthdayboy himself, andra härliga Hankenboys, army-klasskompisen, tidningskvinnan och Bajenbruden. Efter några timnmar på Cella fortsatte vi på Fontana där skumpan flödade liksom diskussioner kring det mesta mellan himmel och jord. Självklart tog det inte slut där, efterfest är som en oskriven regel i denna stad. En helt strålande kväll, igen än en gång!

Den här veckan har gått åt till tentläsning, fotboll och träning i princip. Jag har läst på om mellankrigstiden, byggt muskler, sett stadens bästa fotbollslag lira boll, skådat Champions League och hejat fram det absoluta favoritlaget till en semifinal plats.

Ska precis dyka ner tillbaka i tentböckerna men måste bara få sagt att jag lever i en härlig tid bland helt underbara människor. För ett år sedan den här tiden var jag helt förstörd över att vara tillbaka i verkliga livet igen och trodde att jag skulle gå sönder av ångest och saknad. Efter ett tag insåg jag dock att "the end of one era is the beginning of a new one". Man har så roligt som man gör det som sagt, en sak jag verkligen anser mej bemästra.
 
Life is good.



Älskade frugan, jag tänker på dej. Krya på dej fort, puss.

Oförmåga.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den fruktansvärt dåliga uppdateringen här på bloggen á la Jema. Hoppas ändå att ni trogna, nyfikna, kända och okända läsare inte överger mej helt och hållet. Jag befinner mej bara i en liten bloggsvacka för tillfället, men kurvan tros peka uppåt igen. Så låt oss alla hoppas att jag imorgon återfått skrivglädjen och förmågan att sätta mina tankar i ord. Det är nämligen oerhört frustrerande att gå runt och känna sig talparalyserad när man faktiskt precis fyllt tjugoett.

Finito.

Jag är slut som artist.

Imorgon tar vi nya tag.

Back to reality.

Jag har återgått till vardagen efter förra veckans Pampasfestligheter och bravader. Livet i en ständig dimma, där allting flöt på som en dans på röda rosor, har bytts ut mot det verkliga livet där förkylning, mängder av skolarbete och diverse andra plågsamheter gör sig ständigt påminda. Som ett hårt slag i magen, men det var det värt. Jag har haft hysteriskt roligt. Kunde inte ha uttryckt det bättre än schlagerkungen himself; det har varit alldeles fantastiskt! 

Imorgon börjar jag klättringen mot trettio.