Almost ready.

Väskan nästan packad (tack för hjälpen). Naglarna är lackade. Makuunipåsen inhandlad. iPoden laddad. Lite sömn, en dusch och jag är redo att bege mej ner mot sydligare trakter. Kaffe och Gossip Girl får hålla mej sällskap på tåget som avgår omänskligt tidigt, 06.22. 

Grattis alla studenter nollåtta!



Resultatet av en dag på SYH.

Önskas.

Någon som har lite överloppsenergi att dela med sig av eller alternativt någon som kanske rentav vill packa min väska?

Vänligen kontakta undertecknad.

Tack på förhand.

Slyyt i benen.

Lite mör i benen kan jag nog lugnt säga att jag är efter 14,5 timmes spring på jobbet. Börjar längta efter den kommande saftiga lönen. Det kommer att ljuda ett ordentligt klirr på kontot, precis som det sa i min studiepoängs kassa häromdagen då det ramlade in ytterligare 15 färska poäng. Vackert så.

Dagens trevligaste komplimang kom från en äldre engelsktalande man.

Han: So what part of USA are you from?
Jag: Me? No, I'm from Finland.
Han: Really? But, you have a perfect american accent...
Jag: I do? I've lived there for a while...
Han: I see, that's why. California, right?
Jag: How'd you know?
Han: I can hear it.

Tack :)

Rise and shine.

Mycket väl medveten om att klockan bara visar lite över åtta kan jag stoltsera med att jag redan hunnit tvätta en maskin tvätt, diskat, läst dagens Hbl samt käkat frukost. Ska ännu försöka hinna skicka in det sista skolarbetet för iår innan jag tar mej an dagens arbetspass. Inte illa för att vara jag må jag då säga.

Förra helgen var det dop för lilla Matheo Maximilian. Litet men mycket trevligt kalas för den underbara lille krabaten som skötte sig världsvant. När gästerna tog festen till följande nivå var jag dock tvungen att förflytta mej till andra sidan baren för att jobba. Helt okej faktiskt, även om det skulle varit roligt att vara med hela kvällen. Söndagen spenderades först på bryggan med min partner in crime, du ljuva sommartid. Kvällen spenderades även den utomhus, boboll vid Kaserntorget med gänget för att sedan avrunda dagen med film och en massa popcorn.

Nu i helgen åker jag hemhem för att delta i studentfestligheter och annat skoj. Utlovas 25 graders värme, vilket betyder att beachsäsongen eventuellt kan komma att inledas på söndag. Alternativt blir det att catcha ute på gården i mammas lepolasse, njuta skall jag oberoende. Jaa, och så ska jag äta grillmat så att det står ut genom öronen. tammifaaan vad jag ska äta grillmat.

Adios.


Lost.

Det är inte bara en massa brottslingar som rör sig i Vasa. Det här är inte nån jag sku vilja möta påvägen till skolan i alla fall... 


Björnfaran i stan är över. Varför man sku vara tvungen att ta livet av den förstår jag däremot inte... Kunde man inte sövt ner den och fört den tillbaka dit den hör hemma istället? 

Hursomhaver, ska precis börja söka mej mot skolan för att skriva läsårets sista tent. Halleluja! Värst föreberedd är jag inte, surprise, men det får gå som det går. Från och med i höst blir det andra bullar, nu vill jag bara ha sommarlov. Eller ja, bara behöva tänka på jobb och inte på nåt annat vid sidan om.


 

Lyckorus.

Kan knappt tro att det är sant! En härligare, skönare och mer underbar avslutning på sommaren går nog inte att åstadkomma. LIGAN åker tillbaka! Oooh fy fan, vad galet det kommer att bli! 


Som jag har saknat er...


 


Grande Finale.

Det är dags, Champions League finalen i Moskva!

Manchester United - Chelsea

Trots att det kommer att råda grym fotbollsyra på både Office och Ollis blir det att se matchen hemma. Jag ska avnjuta tonfisktoast och slipper även på så sätt alla Chelsea fans, haha.

Dags att vira halsduken runt halsen. Jag är redo. Må bäste lag vinna.





Fy grymma ödet vilken rysar final det blev! Straffsparkar efter oavgjort 1-1 efter ordinarie matchtid och förlängning. Ångrar djupt att jag inte såg matchen på Ollis, det måste ha varit helt oslagbar fiilis de sista nervpirrande minuterna. Vågade just och just titta här hemma i soffan. Vem som vann? The Red Devils, of course! :) JAAAH!




GLORY GLORY MAN UNITED.

Working woman.

Efter att ha missat både Gossip Girl och Las Vegas på teven hade jag bara en önskan när jag cyklade hemåt efter min 12-timmars arbetsdag. En stor Makuuni påse! Men, tror ni inte saklar att dörren slogs fast när jag befann mej typ hundra meter från butiken. Snopet fick jag vända om och bege mej hem tomhänt.


Nu sitter jag här och har dämpat mitt sötsug med ett äppel (nyttigare iofs, men ändå) och sett dokumentären om lilla Madeleine som försvann ifjol. Jag kan inte låta bli att förundras över alla människor som försvinner... Hur kan det vara möjligt att vissa personer aldrig återfinns eller att inte ens det minsta lilla spår går att hitta? Obehagligt.  

Resten av veckan kommer att gå i jobbandets tecken. Däremellan ska försöka finna lite tid för tentläsning och uppsatsskrivning samt skåda fotboll. Så att sånt, inte mycket social life men får trösta mej med den kommande Sthlm-resan om ett par veckor. Nu tackar jag för idag, godnatt!

Smidig som ett kylskåp.

Efter att ha jobbat ända till stängingsdags både fredag och lördag har jag nu haft två lediga dagar. Något destomera nämnvärt har jag egentligen inte gjort. Städat lägenhet, tvättat, tränat för första gången sedan förkylningen bröt ut för flera veckor sen, chillat med grannen, besökt Minimani och bara slappat i mitt lilla residens. Skönt.
Idag var det meningen att jag skulle besöka estenomerna ute i Roparnäs för få håret klippt och bli en nyans mörkare, typiskt nog insjuknade min frisör så vi var tvungna att skjuta fram stylingen. Men med tanke på att mitt svall inte sett en sax sedan september så lär väl knappast en vecka till göra någon större märkbar skillnad.

Min fina stora glaskupa (med stenar och ljus i) på soffbordet föll idag offer för min dystra smidighet. Jag snyftade, svor och lovade mej själv att aldrig mera röra en dammsugare. Satan. 

Nu har jag tröstat mej med glass i kopiösa mängder.

Godnatt.


friday morning.

Blev inte mycket av min pluggdag igår.

För att bevisa för mej själv att jag faktiskt har lite självdisciplin steg jag därför upp tidigt imorse och har nu suttit i skolan och läst redan ett par timmar. Men eftersom städerskan och hennes oljud till dammsugare kom och störde min läsro ansåg jag det vara lämpligt med en liten paus. Skall dock strax fortsätta i hopp om att jag ännu hinner lära mej nånting av värde för att klara av dagens två tenter med glans. För en gångs skull hoppas jag att jag skulle ha tur med frågorna. We'll see.

Nu behöver jag en kaffe.

Hyvin menee.

Det har inte blivit mycket bloggas lately. Största bidragande orsaken är tidsbrist. Jobbet har dragit igång på allvar för min del och jag har redan hunnit avverka x-antal timmar på El Strampo. Men jag klagar inte, tvärtom, pengarna rullar in och jag trivs, oj vad jag trivs! De härliga arbetskamraterna gör inte saken sämre precis, huippu hela högen. Jag förutspår en strålande första sommar i Vasa, även om jag häromnatten slogs av en skrämmande stark längtan efter allt det som en sommar i hemstaden innebär. Får försöka se till att åka ner alltid nu och då. Ja, och så är det ju inte förbjudet att komma upp och hälsa på heller. Anytime.

Imorgon är jag ledig från jobbet. På schemat står däremot en riktigt pluggdag. Tänkte börja den med träning för att komma igång på allvar. Efter det kommer tentläsning och uppsatsskrivning att avlösa varandra.

Nu ska jag ladda upp för hockey med några avsnitt OTH samt lite surskorpor och te. Smarr skulle frugan säga. Får se om jag hålls vaken. 


Såhär såg det ut igår.



Nu ska jag hugga in på glassen och hallonen. Nami.

Bara några måndagsfunderingar.

En såndär halvaktiv dag idag. Har kruxat av en del på min meterlånga to do-list och tänkte ännu skriva klart ett arbete och skicka in det innan jag tar kväller, som min mamma sku säga. Sen ska jag ha en riktig egen hemmakväll. Efter att ha umgåtts intensivt nästan 24/7 senaste tiden så känner jag ikväll för att bara vara för mej själv. Väldigt skönt och välbehövligt ibland det med. Jag ska baka paj, äta vaniljglass med varma hallon och skåda ligafotboll på teven. För mej är det vardagslyx på hög nivå.

Ingen träning ännu idag eftersom förkylningen vägrar ge med sig helt och hållet. I övrigt mår jag prima och väntar på att få börja förtjäna the big bucks på mitt nya jobb.
 
Ciao.

180.

Har stationerat mej i min renbäddade säng med en skål skivade äpplen och kivi och ska nu ta tag i läsningen till morgondagens tent. Fröken självdisciplin, om jag får be. Denna soliga söndag har jag istället ägnat åt att inleda bikinisäsongen och njuta av våren när den är som bäst.

Så vad har hänt?

Favoritlaget har säkrat sin plats i den stora finalen den 21 maj, jag jublar och sjunger Glory Glory. Jag har firat en hejdundrande vappen och första maj i Vasa tillsammans med bland andra juvelerna från hemstaden. Traditionsenligt inkluderade festligheterna mängder av skumpa, sång, vita mössan, picnic i parken... jaa, you name it. Jag har umgåtts med stans snyggaste mommys, busat med deras söner och powerwalkat med barnvagnar. För att inte glömma mitt karriärbyte och det nya jobbet på sommarens place to be, där jag redan hunnit ha min första arbetstur. Även studiepoängen ramlar sakta men säkert in och trots att flertalet tenter kvarstår börjar ja se ljuset i tunneln.  

Som ni kanske märker, min tillvaro har tagit en helomvändning. Jag kan inte annat än le och pusta ut. Äntligen!

"Det löser sig, sa Nisse när han sket i badkaret!"

Godnatt.

 

Täbbt i näsan.

Termometern utanför mitt visar 31 grader! Trettioen grader varmt, sweet lord. Och vad gör jag? Jo, sitter inne och kurar mej mot min dunderförkylning samt förbereder mej för min första arbetstur som börjar om några timmar. Vitlöksklyftor, litervis med Finrexin, apelsiner, C-vitamin brustabletter och halspastiller har varit stor del av min kost de senaste dagarna, ändå känner jag mej långt ifrån hundra. Att påbörja min nya jobbkarriär i det här skicket är väl inget att föredra men what to do. Bara att slänga i sig ytterligare lite finrexin och koppla på det goda humöret.

Återkommer om vappenfirandet. So long fellas.


Ändring i planerna, ska iväg på jobb nu genast. Wish me luck.