Februari resumé.

Jag tycker jag knappt hann bläddra fram till februari i kalendern innan det nu är dags att byta blad och kliva in i mars. Underbart egentligen, våren och sommaren närmar sig påriktigt. Så härligt att jag har svårt att finna ord. 

Den senaste månaden har varit en fullspäckad sådan. Uppdateringen här på bloggen har därmed legat ganska stilla men för att gottgöra det så tänke jag alldeles kort sammanfatta mitt februari 2oo8. Jag har bl.a. haft besök av både frugan och Kungin, sett Sturm und Drang, firat Fastlaskiainen (minttukakao, afterpulk och hela köret), varit på Pamarparty hos Stekarna, musiksitzat med Gynning & Berg, firat Ollis födelsedag, druckit skumpa på Fontanas VIP-party, rockat till The Fuse, ordnat babyshower, chillat på förkvällar, skådat fotboll(smän) i diverse tränings- och Ligacup-matcher and so on. Däremellen har jag studerat, tränat, umgåtts, snorat, njutit av studerande-livet samt välkomnat en underbar liten krabat till världen. Grattis Linn & Sami!

Idag har varit en typisk fredag. Förutom det att jag faktiskt steg upp innan klockan 8 för att jag hade tvättid. Ibland förvånar man till och med sig själv. Men i övrigt har dagen förlöpt som den brukar på fredagar. Jag har städat lite, gått på stan, spenderat pengar (som jag egenligen inte har), varit på ett obligatoriskt fredagsfikabesök på Görans samt handlat mat. Nu blir det snart förkväll med min skönsjungande väninna och gitarrspelande bekanta, som står för kvällens afterwork stämning. Till tonerna av eventuellt Hallelujah ska jag äta natchos och njuta av en iskall lonkero.


Undrar förresten om det är många kvinnor där ute som friar till sina respektive idag? Det skulle aldrig falla mej personligen in att göra det, aldrig nånsin. När det gäller vissa saker, som frieri är jag väldigt konservativ och väldigt mån om att det ska ske på mannens initiativ. Jag lever i askungesagadrömmen om att han går ner på knä and pops the question. Helst på Disneyland (beacuse that's where dreams come true) eller i äkta fotbollshysteri anda på en fullsatt stadion under en Champions League match. Det vore nånting.


Ha en skön kväll allihopa.

Snöklädda gator.

Över en natt har Vasa förvandlats till winter wonderland igen. Det var ju påväg att bli vår juh... 

Nu studiebesök till polishuset här i stan. Let's hope att det är en het polisman som tar emot oss.

Skön kväll.

Känner mej nästintill harmonisk efter stretchtimmen och den långa varma duschen. Håller den känslan i liv med några tända ljus, äggsmörgåsar samt ett nytt House-avsnitt på tv. Att det snöar utanför eller att näsan droppar som en trasig vattenkran kvittar just i det här ögonblicket.

Sleep tight.

Sunny tuesday.

Vaknade imorse till synen av en blå himmel utanför mitt fönster, härligt! Det optimala sättet sku ha varit att ta en lång morgonpromenad i solskenet men eftersom mitt huvudet kändes som ett vakumfyllt bowlingklot blev det inget av det. Jäkla on-off förkylning som aldrig ger med sig... Släpade mej ändå iväg till skolan för att äta lunch, printa papper samt fixa ytterligare en arbetsansökan. Snart är det slut på sommarjobbsjakten och sen återstår bara att vänta och se var och för vem jag ska slita asset av mej denna sommar.  

Fick en
MyCafé-kaffekokare i julklapp. Den är fortfarande oanvänd eftersom jag inte orkat sätta mej in i hur den fungerar. Idag gjorde jag dock ett tappert försök men trots att jag stod där med manualen i högsta hugg så lyckades jag inte klura ut hur man ska få  fixat en kopp kaffe åt sig med den maskinen. Jag är, om jag får säga det själv, vanligtvis ganska händig när det kommer till att fixa och installera saker men idag kände jag mej som en med tummen mitt i handen. Men ge mej några dar så bjuder jag på kafferep sen.



Ikväll blir det bara en stretchtimme på gymmet. Sen ska jag gå och sova tidigt, operation "dygnsrytmen tillbaka" fortsätter.

Lazy monday.

Efter att ha suttit uppe till 5 imorse och tittat på Oscarsgalan var tröttheten ett faktum när klockan ringde vid 10. Hade tänkt börja dagen med att gå på grannens body-timme på gymmet men när det passet tog fart sov jag fortfarande sött. Resten av sakerna på dagens "to do-list" är även de outrättade. Det får helt enkelt bli tills imorgon innan eftermiddagsföreläsningen. Men för att nu inte låta denna dag gå till historien som en totalt värdelös sådan ska jag fortsätta det pysslande och plockande jag började med igårkväll till tonerna av Seal. Garderoben ska gås igenom och badrumsskåpet ska rensas. Sen blir det bodystep och volleyboll. Eventuellt även ett danspass där emellan.

Imorgon tar vi nya tag.

The 80th Annual Academy Awards

Ifjol den här tiden befann jag mej i Hollywood och följde med egna ögon med hur kändisarna en efter en anlände i sina limousiner till den glamorösa galan. I år får jag nöja mej med att sitta hemma framför teven... Same same but different. Typ.

                             
Early morning in Hollywood 

   
Will Smith anländer tillsammans med sin fru och son.

Up late, again.

Lider av kraftiga humörsvängningar inombords these days. Ena sekunden sprudlar jag av livsglädje för att följande sekund komma på mig själv tycka allting känns jobbigt och eländigt. Jag hoppas innerligt att detta tonårssyndrom är på övergående.

Har One Tree Hill marathon på gång. Ett avsnitt till, sen ska jag sova.

Just another monday.

All in all en skön och solig start på veckan.
Trots att det var otroligt trögt att komma ur sängen imorse så piggnade jag till efter en kaffe i föreläsningspausen. Efter lunchen fixade jag ett par viktiga grejer, så kände mej riktigt nöjd när jag kom hem vid fyra-tiden. Har nu avslutat kvällen med två pass på gymmet. Först bodystep och sen bestämde vi oss ännu med min träningskumpan att stanna kvar på pump. Det blev lite skakigt på slutet men efter lång stretchning och dusch så känns det otroligt skönt! Älska träning.

Ska snart krypa under täcket, har föreläsning klockan 9 och före det ska jag träffan väninnan för en frukostdejt.
 
Have a nice week you all.

I have three words.

Pam Pam Pam.

Lonkeron inhandlad, humöret på topp och fiilispistolerna är laddade.

Today's a better day.

Gårdagen fortsatte i samma stil som den började. Gympasset var ett av de sämsta i världshistorien, vilket gjorde att träningen, som brukar få endorfinerna att strömma, hade en total motsatt effekt. Jag var om möjligt mer förbannad när jag gick därifrån än när jag kom. Sedan gick allting bra i typ en timme, om man bortser från den lilla "bränna i bottnet" incidenten när jag lagade mat. Som pricket över i:et lyckades jag sedan ännu med att låsa ut mig. Insåg i samma sekund som jag slog fast ytterdörren att nyckeln hängde kvar på kroken innanför. I min frustration var jag nära att börja stortjuta när jag ringde efter gårdskarlen som dök upp 25 minuter senare och ville ha 20 euro för besväret. Fick dock till slut avsluta kvällen med vin, choklad och mängder av skratt så det kompenserade den i övrigt bedrövliga dagen.
 
Idag, är däremot en bra dag. Dessutom är det fredag och en händelserik helg att vänta. Fotbollsderby, pamarfest och bröllopsmässa för att nämna några aktiviteter.
Sitter ännu i skolan, men ska precis avlägsna mig och söka mig in mot city. Har äntligen skrivit klart min CV samt min arbetsansökan så nu kan jag med gott samvete välkomna veckoslutet med ett besök på Göran's. 


Bläh.

Idag är ingen bra dag. Jag är på sällan skådat dåligt humör.
Hoppas på att träning och fotokvällen senare med Åre-brudarna kan få mej på bättre sådant.

I guess that was all.

Studielivet continues.

Firade min första fastlaskiainen igår och det var ungefär som jag hade föreställt mej att det skulle vara. Halarklädda människor, minttukakao i pulkabacken, dagsfylla på Ollis och allmänt härlig och skön fiilis... Något krogbesök blev det däremot inte, orsaken var den enorma trötthet som tog vid där vid 9-snåret. I vanliga fall är jag ju den som förespråkar efterfest till åtminstone klockan 7 följande morgon men igår kände jag mej ytterst nöjd med dagen redan halv 10 och traskade glatt hemåt. Vaknade imorse pigg, glad och utan det minsta känning av krabbis. Schyyönt, som man säger här i Vasa.


Om lite mindre än en timme blir det födelsedagsmiddag på Amarillo. Det är grannen och Ekenäsväninnan som idag uppnår åldern av 23 och detta ska naturligtvis firas - GRATTIS! :)


En bra start på veckan.

Har börjat veckan på ett prutthurtigt sätt, för att uttrycka det med ett småfånigt ord. Började dagen med ett träningspass, en garanti för en lyckad dag. Sedan flöt det bara på. Fixade undan saker som jag av ren lathet inte har fått gjorda den senaste tiden, sökte stipendier, tog ett kliv in i sommarjobbsdjungeln, diskade och grejade. Dansträningen som sen skulle avrunda kvällen inhiberades tyvärr i sista stund men volleyboll spelades, som alla andra måndagar.

Nu ska jag ladda, imorgon ska jag nämligen få ta del av min första Fastlaskiainen.

Good night fellas.

Sleepless.



Den trötthet som hade ett kraftigt övertag om mig för några timmar sedan försvann i samma stund som jag insåg att jag försatts i en för mej väldigt obekväm situation igen. 

Och som alltid när mina tankebanor börjar snurra utanför där de borde så dras jag tillbaka till tiden i USA. Jag ser hur jag svävar på moln, lever ett problemfritt liv och njuter av varje stund i en underbar miljö. Det låter nästan äckligt klyschigt till och med i mina egna öron men sanningen är den att jag återspeglar livet jag levde där precis på det sättet jag nyss beskrev. Det var fucking underbart, för att säga det rakt ut.

Ikväll är inget undantag. Jag tittar på bilder och längtar ihjäl mej.