Life is great.


Måste börja med att konstatera att livet är väldigt underbart på alla sätt och vis just nu. Vet inte om det är det att solen skiner idag, att vi lyckades klå killarna i handbollen eller bara det fakto att jag är omringad av härliga människor dygnet runt som verkligen gör tillvaron obeskrivligt gemytlig. Underbart är det iallafall.

Helgen var skön. Dopet var fint, lillkillen skötte sig exemplariskt i kyrkan och sov sedan igenom hela festen. Kvällen spenderade jag i Nordens Paris, tittade på revyn och avnjöt sedan legendarisk Knäppen biff tillsammans med mina föräldrar och morföräldrar. Agerade sedan kusk till krogen åt mina kära vänner som var mer eller mindre berusade allihop. Ingen fest för egen del, att besöka Ettan lockade inte det minsta. På söndagen mös jag hemma, firade mamma, lekte med guddottern och åt marängtårta i kopiösa mängder. På måndagen åkte jag tillbaka upp till Vasa med den lilla familjen.

I tisdags var det dags för matchen med stort M. Kvinnorna med ett förflutet som handbollsspelare mot killarna som aldrig spelat handboll men i övrigt är väldigt atlethiska. Vi förväntade oss storstryk iom deras styrka, snabbhet och längd. Trots att vi trodde oddsen för vinst vara väldigt låga så var det 7 väldigt taggade damer som träffades i vomklädningsrummet före match. I halvtid var vi ännu mer taggade eftersom det då stod jämnt mellan lagen. Boysen drog sedan ifrån med ett par mål men i slutminuterna visade vi var skåpet sku stå och vann till slut matchen med 2 mål! Vet inte vem som var mer förvånade, vi eller killarna, men otroligt jämn och urkul match var det. Känslan av att få spela igen, rusha, ha närkamper, göra mål samt känna sig totalt slutkörd efteråt var härlig och otroligt saknad. Har inte spelat handboll på flera år och märkte nu att jag verkligen saknar sporten något oerhört. Även om HC Pampas Damer inte är ett så sammansvetsat lag ännu så visade vi prov på sann laganda samt skyhög fiilis. Efter matchen blev det duschmaraton hos mej och en snabb förfest innan vi styrde stegen mot Ollis. Härligt när vi segertågade in och mötte motståndarna som bara kunde konstatera att det var en rättvis vinst. Sedan började shottarna rulla in, bricka efter bricka. Dimman tätnade i takt med att shottarna sjönk och vid stängningsdags vore det enda rätta alternativet ha varit att gå hem och sova. Men nej, efterfesta is the shit. Pizza, smalltalk och skön fiilis fram till 6 på morgonen då jag och boysen hoppade i en taxi och sökte oss hemåt.
En helt fenomenal kväll! Igen.

Min fru är på besök i staden, väldigt mysigt. Imorgon dyker fler Ekenäs-juveler upp, bland annat Kungen och hans vän som ska sova hos mej. Tanken på en lugn helg lockar mer än nåt annat men är således ganska ogenomförbar.
Vi får se vad det blir.

Njut av dagen.

*Grattis till en av mina äldsta vänner som idag fyller 21, puss*

Grattis!

Idag fyller min älskade mamma år.

GRATTIS! :)

Nu blir det kalas och handbollsfinal här hos oss.

Hemma i Knäse några timmar senare än beräknat.

Det tycks råda en slags förbannelse över mej när det kommer till resor, särskilt gällande flyg- och tågrresor. Alltid när det gäller tåg så är jag i sista minuten, ni vet, den som svettig och flåsande stiger på i samma sekund som det börjar rulla från perrongen. Om jag dock mot förmodan är i tid nångång är tåget igen försenat. Vid flygresor är jag alltid viktigt med att vara i tid. Däremot så råkar jag alltid ut för andra otursamheter. Inte en enda av mina flygresor till och från USA löpte smärtfritt. Var det inte för misstänkta terrorister ombord på planet (som ledde ett hysteriskt dygn på JFK i NY), så var det förseningar som ledde till att jag missade mina connectionflights, söndrigt eller försvunnet av bagage, strul med biljetter vid diverse incheckningar osv... Det var sannerligen ett äventyr varje gång, men det löste sig alltid mer eller mindre mirakulöst. Så, om ni nångång behöver diverse tips, vare sig det handlar om hur man snabbast springer genom hela London Heathrow, eller hur man pratar till sig en businessclass biljett av flygbolaget som kompensation, så delar jag gladeligen med mej att mina erfarenheter. Jag vågar nämligen kalla mej nästintill expert på området. 


Dagens incident var bara småpotatis jämfört med ovanstående flygresor men fick mej påmind om att alla de gånger jag rest ensam har nåt gått snett. Idag var situationen den att jag först inte fick plats på det tåg jag hade tänkt eftersom det var överfullt. Följande tåg var sedan så pass försenat att jag missade vidaretåget mot Åbo med den påföljden att jag muntert fick spendera en timme på Böle station i väntan på nästa.


Men nu har jag då anlänt hem till Ekenäs. Har precis avnjutit tortillasmiddag, unnat mej ett glas rött samt tillbringat lite kvalitetstid med familjen. Orsaken till varför jag förgyller hemstaden med min närvaro den här helgen är för att lille Melwin ska döpas imorgon. Dessutom fyller mamma år på söndagen så får vara med och fira henne också, även om hon helst inte vill bli påmind om att hon blir äldre.


Now it's time for me to go to bed, nighty night you all sweet people out there.


Wonderful winterwonderland.

Mitt humör påverkas långt av vädret, så en dag som denna skiner det ikapp med solen. Jag finner ofta vinterälskande människor allmänt vrickade, vinter betyder ju i regel bara regn och mörker nuförtiden på vår breddgrad. Skulle alla vinterdagar däremot se ut som denna vore situationen en annan. För idag känns allting bara löjligt härligt och jag vågar nästan påstå att jag älskar allt och alla. Ja, nästan iallafall.

Idag fyller mommy to be år. Hjärtliga gratulationer!
Det ska firas med topphandbollsmatch mellan Sverige-Spanien samt tårtkalas hos födelsedagsbarnet.

Back to reality.

Slut på jullov och semester, nu är det dags att ta tag i det riktiga livet igen.

Återvände från de svenska fjällen sent på fredagkväll och möttes av ett regnigt Vasa. Sov hela lördagen innan jag blev medlurad ut på partaj. Även om alkoholkvoten var mer än välfylld för ett bra tag framöver så lockades jag ändå av tanken att få vara i dimman med de saknade Vasa-pärlorna igen. Kvällen slutade i dunderfylla och efterfest hos Grannen F. På söndagen fick jag lida för hela veckans bravader. No words needed. Jag mådde apa och ville dö.

Själva resan i sig var helt oslagbar på alla sätt och kan bara beskrivas med ett ord: fiilis!! ÅRE 2008, fuck yeah! Bilder är påkommande så fort jag återfår mitt minneskort i mina händer. För just nu sitter det fast i en medresenärernas datorer, detta efter att vi skulle ha fotokväll och kortet hamnade i datorn fel väg och fastnade. Tålamod, mina vänner.

Ikväll blir det träning, först gymmet och sen volleyboll. Även om jag älskar fart, fläng och att vara borta så ska det bli ganska skönt med rutiner igen. Visserligen kommer det att ta ett tag innan jag kan titulera mej människa och levande igen för just nu har segheten tagit ett stadigt grepp. Men det var det värt. Lätt.

Trevlig vecka.


Vi drar till fjällen.

Hejdå trista gråa äckel slaskväder, nu åker jag hit. 

image110

Ska nu hoppa i en dusch, packa ner det sista och sen bege mej till L för att möta upp de andra. Innan avfärden halv tre inatt tänker vi värma upp med partymusik och några drinkar på Sky.
Jag har obotlig fiilis.

Måndagsflum.

Inledde vårterminen med att försova mej imorse. Smidigt. Tack vare min personliga väckarklocka hann jag iaf till andra delen av föreläsningen.

Imorgon får jag celebert besök söderifrån. Mina två Thorakaler njuter av jullov ännu en vecka och har till min stora förtjusning valt att spendera den här uppe i Vasa hos mej. 

Jag är glad, det nya året har börjat bra och fortsättningen ser inte sämre ut.

 

Tillbaka i snöiga Vasa.

Jag är tillbaka i Vasa sedan ungefär ett dygn tillbaka. Det var härligt att komma hem, hem till mitt eget lilla residens. Nu är det ju inte det att jag inte räknar Ekenäs som hemma, självklart gör jag det, men det är ändå inte samma sak mera eftersom alla mina käraste ägodelar följde med mej upp hit. Så att vara hemma i Ekenäs betyder det att jag sover i mitt gamla flickrum, som omvandlats till en samlingsplats för "saker-som-inte-har-nån-plats-just-nu", och det som jag behöver finns i en resväska.
Jullovet nere har ändå varit härligt! Förutom själva julafton och juldagen som jag redan nämnde några ord om så har jag träffat saknade vänner, mommo & mofi, tagit det lugnt och bara varit. Hur skönt som helst. Därtill har jag ätit som en gris, dels för att det hör firandet till och dels för att det lär dröja ett tag innan jag får smaka på mammas mat samt ta del av ett likadant välfyllt kylskåp igen.

Imorgon drar skolan igång igen. Föreläsningar, tenter, arbeten, you name it. Men jag ser framemot det, faktiskt. Nåt annat jag ser framemot är hela vårens happenings. Jag blir riktigt till mej av förväntan när jag tänker på det!

Håller för tillfället på och plitar ner vad år 2007 egentligen innebar för mej. Eventuellt bjuder jag er på några godbitar här nån dag. Kan säga så mycke iaf att det var ett bra år, ett mycket mycket bra sådant! Blir alltid lika nostalgisk när det kommer till sånt här, nästan smålöjlig. :)

Nu blir det soffmys och film här på 7B 12. 

Ciao.