Finally some sunshine.

Idag har äntligen det deprimerande höstvädret visat en annan sida, nämligen sol och blå himmel. Huurrrei! Det kändes riktigt roligt för en gångs skull att stiga upp. Tog mej till skolan, fixade undan lite skolgrejer, åt lunch och ägnade några timmar åt att söka material till min PDK-uppsats. 
Väl hemma igen har jag jobbat på att återfå känseln i mina stackars fötter genom att stå i badrummet med golvvärmen på max. Ballerinas utan strumpor när kvicksilvret inte stiger högre än 5+ grader. Kyllä saa miettiä.

Imorgon Stockholm! Även om jag absolut inte sku ha tid att åka bort just nu så är det precis vad jag behöver.



It can't hurt to try.

"What doesn't kill you, only makes you stronger."




Nytt i höstgarderoben.

Studielånet har ramlat in på kontot så för stunden känner jag mej lite extra rik. Även om så inte är fallet... Men eftersom den känslan råkade infinna sig just då som jag fick syn på att  vinterkappan jag trånat efter fanns i min storlek och dessutom passade perfekt så slog jag till. En investering, inget spontanköp ansåg jag, för vet att jag kommer att ha användning av den i flera år framöver. I motsats till det mesta som hamnar i min garderob så var den dessutom nånting jag behövde. Stövlarna är likaså nya, ett riktigt fynd från Ellos. Kunde först inte bestämma om jag tyckte om dem eller inte, var osäker med färgen. Har nu bestämt för det första alternativet, allting behöver faktiskt inte vara svart. :) 

                     

Bitter, jag?

Jag är inte bitter, inte alls. Jag älskar att man efter ett par minuter utomhus kan jämföras med en dränkt katt, jag älskar att man tappar motivationen till precis allting så fort man så mycket som ens tittar ut genom fönstret, jag älskar det här vädret helt enkelt. Jag är inte bitter, inte alls.


Dagens fråga: Varför bor man i det här landet?

Regning måndag!

Ny vecka, nya tag.

Vi har undervisningsfri vecka den här veckan. Men det betyder långt ifrån nothing to do för min del. Jag har sjukt mycket som jag måste ta tag i.. En hel hög med tentböcker som ska plöjas igenom, en 10-sidors PDK uppsats att skriva och en del annat. Ska försöka få så mycket som möjligt undan före Stockholm calling på torsdag kväll! För när jag väl är där så vill jag slippa tänka på en massa skolarbete. 

Idag är det riktigt dystert väder ute. Huga. Blä. Uäk. Himlen är jämngrå och det regnar. En sån där dag som man bara vill ligga inne på soffan, titta på Sex and the City och varken göra nånting vettigt eller så mycket som ens sätta stortån utanför dörren. Men eftersom jag lovat mej själv att vara duktig med stort D idag är det bara att ta tjuren vid hornen. Och som min gamla lågstadielärare alltid sa; "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". 
Med detta visa citat önskar jag er alla en bra start på veckan!

Nu dags för lunch och kaffe i skolan.


Party it is.

Ikväll är det party. Förfesten ska vara hos mej, det bestämde Janne.

Ha en skön lördagkväll, puss.

My crib.

Har bott i min lägenhet i nästan 2 månader och nu börjar den kännas väldigt mycket jag. Det mesta är så som jag vill ha det även det fortfarande fattas saker som rullgardiner, vardagsrumsmatta och lite andra mindre grejer som ska fixas. Men det tar sig... Jag trivs otroligt bra och älskar speciellt de gamla fönstren och att det är högt till tak. Mysfaktor. Dessutom är det ett perfekt läge att bo på vilket ju inte gör saken sämre.  

           

  
  

            


Vilken rolig afton!

Var på vippen att skriva ett riktigt äkta  fylleinlägg precis men hejdade mej själv i sista stund! Så full var jag inte trots allt... eller ja, I wish, haha!  Rolig kväll har det varit iaf, fy fasiken vad kul!! Woappaaa!!

Nu ska jag äta min Hesburger-mat (ensam, ja jag vet det är sorgligt...) o sen lägga huvudet på dynan.
Nati!

Höstnedstämdhe samt lite happy news.

Tror att jag har drabbats av, inte direkt höstdepression, men nån form av höstnedstämdhet. Istället för att vara pigg, glad och på sprudlande gott humör känner jag mej bara konstant trött, frusen och omotiverad till det mesta just nu. Visst har hösten sina mysiga sidor men jag har ändå svårt att se att de få sakerna skulle väga över allt det trista den här årstiden för med sig. Jag är helt enkelt ingen höstmänniska utan behöver sol, ljus och värme. Innerst inne tror jag seriöst att det är meningen att jag ska bo någon annanstans. Det ultimata vore att spendera de dystra äckelmånaderna sep-april på sydligare breddgrader, t.ex. i södra Kalifornien, som jag gjorde ifjol. Ordet höstdepression har aldrig varit lika avlägset som då.
 
På tal om Kalifornien, det älskade SoCal är i lågor... Grymma bränder härjar för fullt och sprids i snabbt takt pga. Santa Ana vindarna som varje år den hä tiden drabbar delstaten. I år är det dock värre än nånsin! Lyxvillor brinner ner i Malibu, L.A. och i San Diego kommer över 500 000 människor (!!) tvingas evakuera. Min värdfamiljs kusin var igår tvungen att lämna sitt hem för att branden befann sig bara 2 kvarter från hans lägenhet. Hans föräldrar som bor nere i San Diego kommer även de att vara tvungna att evakuera i takt med att branden bara fortsätter sprida sig. Huntington Beach är inte i farozonen, men det känns ändå obehagligt att veta att personer som jag saknar där borta hamnar fly elden. Hoppas de får bukt med den snart! 

Så till lite mer happy news för att inte detta blogginlägg inte ska bli alltför dysert.
För det första, som jag redan glatt kunde meddela för ett par dagar sen, har min kompis och hennes sambo blivit föräldrar till en liten pojke...  Singsbyprinsen, kallar vi honom! :) Var och träffade den lilla familjen på BB i söndags och han var så gudomligt söt där han låg och sov i sin lilla vagn. Jag hade svårt att förstå att det är han som legat inne i Emmis mage och sparkat. Helt otroligt fascinerande när man tänker på det. Känns på något sett extra speciellt när det är någon i min egen ålder som har varit med om den här upplevelsen och som nu för all framtid kommer att ha titeln mamma. Visst väntar jag själv på den dagen, men jag är nog inte på längt när redo än...men someday. Tills dess njuter jag av att få följa med den lilla prinsens utveckling, spännande ska det bli! Lilla familjen, jag önskar er all lycka till! 

En annan happy grej är min kommande Stockholmsvistelse om ca en vecka. I nästan 4 hela dagar ska jag och Casso göra den vackra huvudstaden!

Efter hårda påtryckningar ska jag nu ladda upp bilder på pixbox. Fedi, för din skull darling. Check them out på
http://www.jemppa.pixbox.se.

That's all for now.


Äckel måndag.

Om en och en halv timme ska jag skriva min första tent på universitetsnivå. Sitter i skolan nu och försöker läsa, som ni märker går det mycket bra. Hmpf! 

Jag är verkligen inte ordentligt förberedd. Och jag hatar mej själv för att jag försatt mej i den här situationen. 

Skärpning! 

Igår var en speciell dag.

Grattis Emmi & Anders, nyblivna föräldrar till den lilla prinsen som såg världens ljus igårkväll.
Jag är så otroligt glad för er skull!

Träffade den överlyckliga pappan redan igår och nu kan jag knappt bärga mej tills jag får ge mamman en enorm kram samt hålla i det lilla knyttet som på bild är något av det sötaste jag sett i mitt liv... Det kommer att vara ett happy snyft-moment, jag lovar! :)
 
  


A lot going on.

Efter nästan två veckor över tiden har den lilla krabaten i Emmis mage äntligen börjat visa tecken på att "nu vill jag komma ut".
Jag tänker på dej! Kämpa på och lycka till! :)

Händer mycket idag... Idol, modeshow på Fontana och sen och lyssna till The Fuse på O'Malleys. Chill ska det bli, ser framemot en riktigt rolig kväll.

Dags att välja outfit och snygga till sig.

Ha en härlig fredagkväll!


Humöret is back.

Har egentligen inte alls tid att skriva nåt idag men kände ändå att jag var tvungen att meddela Er mina kära läsare (som ökar i antal hela tiden... ) att min livsglädje har återfunnit sig. Det deppiga humör jag var på igår är ett minne blott, det var således ingen början till en långvarig höstdepression. Thank God. 

Tillbaka till Politiikan perusteet som kommer uppta resten av min kväll.

still in a sad mood.

Träningen gjorde inte alls mitt humör bättre. Faktum är att jag blev nästan mer irriterad än vad jag var innan. Det att ledaren kastade omkring en massa gula löv innan pumpen började, för att sprida höstglädje, var inget jag uppskattade just idag. Inte alls. 

Medveten om hur bitter jag låter ska jag avrunda här för idag. Ska se klart House, skriva om lite föreläsningsanteckningar, dricka te, tycka synd om mej själv och hoppas på en bättre morgondag. 

 


Neråt.

Känner mej på riktigt dåligt humör just nu. Har ingen orsak att vara det, ändå känns allting bara blää. Riktigt riktigt äckligt blää.


Har haft bloggtorka några dar... En uppdatering kommer eventuellt senare.

Nu ska jag iväg och träna. Hoppas jag känner mej gladare efter det...

Småsliten en fredag som denna.


Känner mej lite småsliten efter gårdagens bravader. Alla utekvällar nuförtiden har en tendens att vara galna i allra högsta grad. Igår var inget undantag. Hohho!! :)


Mitt "korta" hår och min coola nya mössa.

Nu ska jag dra ut på powerwalk med brudarna. Vädret är härligt, fast kallt.

Senare blir det Idolkväll med tortillas hos J & K innan brudarna från hemtrakterna anländer.







Happy happy.

Hade frissatid kl. 10 imorse så det blev relativt tidigt väckning med tanke på att jag annars sku ha haft sovmorgon.   Eftersom mitt hår inte sett en sax sedan april så tyckte jag skulle vara lite radikalare än vanligt och klippa bort mer än vad som egentligen behövdes. Jag lät henne klippa bort 20 cm från längden och så klippte hon upp för att få det mer fluffigt. Trevlig frisör som dessuotm gav en hel del komplinganger för mitt fina, välskötta och avundsvära hår. Man tackar man tackar :)

Efteråt gick jag en sväng på stan i solskenet. Inhandlade en cool svart mössa på Kappahl. Gick till H&M för att köpa en ny ögonfransböjare men dom hade inte det. Weird! Istället blev det en peeling, rouge och en söt svart väska. Nöjd över min dag so far cyklade jag till skolan för att äta lunch och sen var det för en  föreläsning. 

Nu ska jag bege ikväll på födelsedagskalas/förfest. Ryktades i matsalen om att det kommer att bjudas på tårta... Är hiskeligt sugen så hoppas det stämmer. Det ska smaka med cider oxå, ååh vad gott!  :)

Ha en trevlig kväll.

Jag Ljög.

Jag  gick inte och la mej.

Istället fastnade jag vid msn och pratade med saknade C i Sthlm, provade ut en lämplig outfit för imorgon, skrev en lång lista på allt jag behöver införskaffa samt filade naglarna.
Vips så var klockan 01.00

NU blir det sängdags. Har redan gjort alla bestyr så bara att krypa under täcket.

För andra gången ikväll, sov gott.




Illamående.

Usch, mår riktigt illa just nu. Har varit på bio och sett filmen Colorado Avenue och proppat i mej en massa godis. Efter bion gick vi till nya Cella och där slank en lonkero ner. Därav denna äckliga "jag spyr" feelis. 

Filmen var riktigt bra, sevärd helt klart! Om Cella kan jag säga så mycket att wow, vilket tjusigt ställe.

Imorgon ska jag äntligen klippa håret! Verkligen på tiden... Tyvärr är det inte min favvo-frissa som ska sätta saxen i det den här gången utan en okänd tjej på en frissa här i stan. Ska bli spännande att se vad hon vill göra och vad jag låter henne. När det kommer till hårförändring är jag sällan så drastiskt.
Imorgon är det oxå dags för Presstop på Strampen, där både the Fuse och Sturm und Drang ska stå på scenen. Före partyt drar igång där vid 8-tiden det ska det kalasas hos Pysse som fyllde år i måndags. 
Alla odds tyder på en verkligt gemytlig torsdag. Att jag dessutom är ledig på fredagen är verkligen inget minus.

Sov gott. (Ja, jag ska faktiskt gå o lägga mej nu, tro det eller ej!)

Jag behöver inte stanna inne längre.

Lugnet har återvänt till trappa 7 B. Någon fågelvänlig själ såg till att den stackarn slapp ut i det fria igen och att jag därmed också kunde ta mej till gymmet.

Avslutade för en stund ett långt telefonsamtal med frugan min. Hon och några andra juveler ska förgylla Vasa med sin tillvaro under kommande helg. Sådana news blir man glad av. 

Nu kvällsmat och tentläsning om Modern Political Analysis.

image81

En fågelfobikers värsta mardröm!

Det har flugit in en liten fågel i min trappuppgång!! Det märkte jag till min stora fasa när jag glatt gick uppför trapporna... just och just att jag vågade mej ända in i min lägenhet. Fy fan, jag har så obehag för dessa djur! Huäk!

Sannolikheten att jag visar mej utanför dörren tills nån fått ut den därifrån är lika stor som att jag aldrig mer ska handla på H&M. Not gonna happen!


Äggkokning.

Såhär såg det ut när jag kokade ägg igår...

image80

Det är just därför jag pratar så varmt om äggkokare. De behövs!
Fler äggkokare åt folket!

Fredag i Ekenäs.

Är hemma i Ekenäs och hälsar på familjen. Har precis avnjutit mammas lasagne och sitter nu framför datorn och dricker ett glas rödvin och bara njuter. Riktigt skönt att vara hemma med andra ord. Snart kommer det dessutom Idol. Gräddan på mosen denna fredagkväll!

Imorgon ska jag och yngsta lillasyster gå till Kinan och äta. Ska bli mysigt att bara vara på tumis. På eftermiddagen åker jag till Åbo för att hälsa på världens härligaste F. Tillsammans ska vi göra Åbo osäkert. Och så ska vi äta morotskaka fick jag just besked om :)


Mama, I'm coming home.

Snart bär det av söderut. Det planerade färdmedlet var egentligen tåg men till min stora lycka blir det inte så. Istället ska jag tillsammans med Fia och Nathalie göra Lupala sällskap i hans bil.  

Har inhandlat två par skor hösten till ära. Ett par svarta ankelboots från CipCap samt ett par svartgråa ballerinas med lackrosetter från Bianco. De sistnämnda är kanske inte riktigt ämnade för en höst i detta land men med ett par tjocka strumpbyxor funkar det hur bra som helst. Jag lägger undan dem sen när snön faller.

       





Hjärnsläpp.

Min hjärna går på lågvarv idag... 

Tur så kräver inte kvällens program särskilt mycket tankeverksamhet, blir desto mysigare istället. Knackis-franskis kalas och film hos Emmi!

Imorgon åker jag ner till Finlands sydligare delar, ska hälsa på hemma i Ekenäs och göra ett besök i Åbo.

So long.

Helgen då.

Färdigklädd och redo för gymmet, går ut för att hämta cykeln och märker att det ösregnar. Gick in tillbaka eftersom både jag och Fia ansåg att alternativet att ta ett senare pass vägde över att komma dit helt genomblöta. Men motion blir det iaf ikväll, om inte body step om en timme så åtminstone volleyboll i skolan. 

Men nu var det helgen jag sku uppdatera om...
Fredagen började med träning och sedan lunch i skolan. Hade en slöeftermiddag med mej själv och åstadkom absolut ingenting som kan anses vettigt. Istället gick jag och väntade på kvällen och fördrev tiden med att ta del av cyberrymdens underbara värld. Vid 6-tiden fick jag besök, vinflaskan korkades och vi chillade innan det var dags att ge sig iväg till Fontana. Jag hade som sagt höga förväntingar på de två komikerna och till min stora lycka behövde jag inte känna mej besviken efteråt. Kan påstå att alla mina förväntningar infriades. Vilken show alltså! Skrattattackerna avlöste varandra och skämten var sanslöst roliga. Helt otroligt att man kan ställa sig inför en publik och improvisera så att var och varannan håller på och kissar på sig av skratt. Efter showen drog några av oss vidare till Ollis för att kolla läget. Där var det lamt och lite folk... Dröjde dock inte länge förrän festen var i full gång tack vare Krista som hoppade in i dj-båset (fast hon hade ledig kväll) för att åtgärda saken. Sagt och gjort och partyt fortsatte ända till stängningsdags. Kände mej perfekt lullig och hade hur roligt som helst.

På lördagen tog jag sovmorgon och träffade sedan flickorna på stan och vi gick till Amarillo för att börja dagen på bästa sätt. Nämligen med god mat, för min del i form av bästa kycklingpastan jag nånsin satt i min mun. Nami! Fortsatte dagen på stan med att göra av med hiskeligt mycket pengar... Hemma igen blev det en kort powernap innan det åter var dags att kliva in i en festblåsa och göra sig fin för fest. Cirkus halv 8 tog vi taxi till födelsedagsbarnet Aje och överräckte vår fina gåva som vi paketerat i bilen påvägen dit. Han verkade mer än nöjd :) För att sammanfatta festen kan säga såhär; massa folk på en mycket begränsad yta, väldigt musikaliska eller ja sk. wannabe musikaliska gäster, extrem spritförtäring och otroligt bra feelis. Vidare till ett proppfullt Fontana bar det av vid 1-tiden. Där gick tiden så fort att jag nästan hade lust att släppa en tår när sista låtarna spelades. Fiilisen var långt ifrån över. Tillsammans med andra hungriga individer traskade vi till Hesburger, avnjöt den alltid lika goda nattmaten och smidde planer för eventuell efterfest. Det blev jag som fick stå värdinna för den den här gången. Ett minst sagt randomgäng samlades i min lilla lya där vi spelade "jag-har-aldrig" och avslöjade både det ena och det andra medan vi drack champagne och jägermeister. Vid 7-tiden sa jag tack & godnatt och skickade hem de som inte skulle sova över. Vissa vinglade mer än andra, somliga hade till om med svårigheter att gå ut själv. Somnade småskrattande till åländska och kunde konstatera att jag hade haft en aprolig afton!

Vaknade några få sömntimmar senare vid halv och kände mej helt krabbisfri. Skrattade åt kvällens och morgonens roliga juttun tillsammans med övernattningsgästerna och sedan blev det Amarillo igen. Dagen efter mat ute är ett måste även om det svider i plånboken. På kvällen sammantrålade vi västnyländska flickor och åkte ut till Singsby för att överraska Emmi med en babyshower. Med oss hade vi massa god mat och presenter till den kommande pojken som enligt beräkning ska ploppa ut om en vecka. Åh, vad spännande!! Mommy-to-be Emmi verkade mer än nöjd och såg ut som en barn på julafton. Det var en verkligt skön avslutning på den härliga helgen.

Första oktober idag, nu är det höst påriktigt. Det går liksom inte att komma ifrån det mera. Buhuu.

Ojdå.

Egentligen borde jag nu sitta i rum C215 i skolan och skriva en mellantent i statskunskap. Det gör jag inte. Skulle ha varit skönt att kunna tenta bort åtminstone två av böckerna inför sluttenten. Istället blir det att läsa alla fyra böcker plus föreläsningsanteckningarna till nästa gång. "You smartiepants", som min värdflicka i USA skulle sagt. 

Det finns ännu tydliga spår av lördagens efterfest hos mej. Ska dricka kaffe och sen ta mej i kragen och städa och diska. Sen ska jag läsa.

Uppdaterar helgen senare. Puss så länge.