Vasa, I'm here.

Jag har anlänt till Finlands soligaste (?) stad. Här ska jag nu för åtminstone ett år framöver bo, studera och leva hujsigt studieliv. Sen får vi se vart vindarna bär.

Ska under en veckas tid nu vara inneboende hos mina favoritsambon. Får nycklarna till min egen lilla lya på måndagen men eftersom mitt flyttlass inte når Vasa förrän på fredag så blir det flytt först nästa veckoslut. Spännande spännade :) 

Nu blir det Amarillo.

Ciao.

Facebook.

J A G  Ä R  S Å L D!

Lindexfynd.

Lindex fortsätter överraska mej... Har länge letat efter ett par svarta sköna stuprörsbyxor och nu hittade jag de här för 19,90. Därtill fyndade jag en längre stickad väst som passar perfekt nu när hösten närmar sig, den var dessutom på rea för 4,95. Fynd! :)

image73
    

 
image74
        
 
 

Sjukrapport.

Åkte till hälsocentralen igår så att en läkare skulle kunna bedöma läget med min fot. Satt där över en timme och väntade innan det var min tur. Väl inne hos läkaren, som inte ens presenterade sig, läste han igenom alla mina papper som jag hade med mej från Ålands HVC och fråga några små frågor samt konstaterade att såret (hålet) inte såg så fint ut. Så skrev han en remiss till röntgen följande dag och sa tack och hej. När jag gick ut därifrån så tyckte jag det var lite konstigt att han varken kände på foten eller tittade på såret närmare... Det var ju tusan därför jag hade åkt dit, hmpf!
Nåja, åkte tillbaka idag för att kontrollröntga. Det första röntgensköterskan undrade var om någon läkare hade tittat på det där såret. Jag berättade storyn från gårdagen och hon såg konstigt på mej och sa att jag absolut måste gå ner till polikliniken när jag är klar hos henne. Gick ner till polijouren och hade suttit där och väntat en stund när Ida plötsligt haltar in med en blå och svullen lilltå. Komiskt  att råka stöta på henne där av alla ställen :)
Första läkaren som undersökte såret tyckte att det såg rent ut sagt förjävligt ut. Han frågade en massa frågor om jag hade allergier, tog någo mediciner och om nån anhörig visste att jag var där. Greps lite lätt av panik och undrade vad som var pågång... Han mätte febern, stack mej i fingret för att kolla blodvärde och kollade mitt infektionsvärde. Sedan dök det upp en annan läkare som konstaterade samma sak och hon ville ännu att en ortoped skulle kolla på det. Låg där ett bra tag medan de sprang om vartannat och tog värden, gjorde bakteriodlingar, böjde, petade och tittade med förstoringsglas. Efter typ en timme fick jag en 10-dagars antibiotikakur, strikta direktiv om hur jag ska sköta det och order om att jag inte får simma, bada bastu osv. på ca 1 månad som det kommer att ta innan det blir bra och hoppeligen har vuxit ihop. Det är så pass djupt att det om det kommer in bakterier där så är det som inkörsport till hela kroppen, vilket i värsta fall kan resultera i att hela foten blir rutten. Och till det säger jag bara, nej tack!I övrigt hade frakturen läkt som den ska och benen har inte flyttat på sig, behövs dock lite tid ännu innan den är helt som den ska.

Det finns läkare och så finns det vettiga läkare. Han som jag träffade igår var inget annat än en jäkla gubbstrutt som borde gå i pension!!

          
Bilderna är lite missvisande eftersom man inte ser hur djupt det egentligen är... Men fräscht är det iaf inte!

 

Julafton och illamående.

Det känns nästan som julafton att plocka fram alla undangömda "flytta-hemifrån-prylar". Jag minns nämligen inte ens en bråkdel av det som jag har samlat på mej under årens lopp eftersom det varit bortpackat så länge. Äntligen ska allting komma till användning, jippiii!!

Förutom flyttivern så mår jag jag i övrigt rätt apa idag, likaså igår. Har haft konstant mensvärk ända sedan jag vaknade igår morse. Dessutom har jag haft kramper med jämna mellanrum och känt mej allmänt hängig. Hoppas det är övergående för skulle vilja träffa alla innan det bär av till Pampas på fredagen.

Imorgon ska jag på kontrollröntgen till sjukhuset. Foten känns riktigt okej nu, visserligen lite svullen ännu men kan gå vanligt på den. Det som oroar mej är mera det "svarta hålet" som inte riktigt villl läka. Det är som en stor grop in i huden som blöder och varar om vartannat. Fräscht, not! Får se vad läkaren säger...

Dags att fortsätta leka julafton. Hejppa!

IKEA-shopping.

Nu ska det handlas, IKEA här kommer jag!

Varje gång jag stiger in i den affären så börjar det klia i fingrarna och jag får så mycke ideér på vad jag sku vilja fixa och göra hemma. Hemma i mitt barndomsrum har det aldrig varit tal om någo stora förändringar pga. utrymmesbrist och annat. Men idag får och kan jag äntligen låta ideérna spira och shoppa loss. Plånboken kommer ta lite stryk men det kommer bli så fint så fint :)

image70

I'm Off.

Nu åker jag till Sunny Beach, Bulgarien.

So long fellas!

image69
 

Sommardag Deluxe.

Det är äntligen sommar gott folk! Visserligen två månader först sent, om ni frågar mej... men bättre sent än aldrig.

Idag har varit en helt underbar dag. Tillsammans med ett litet gäng åkte vi ut med P:s båt och spenderade hela dagen ute i det stekheta vädret. Som grädde på moset avslutade vi den sköna dagen på Skäggas där vi avnjöt god mat. 

        

Nu ska jag sova. Det blir en rätt så intensiv dag imorgon.... Nati.
        


Liten update.

Det har varit dött på bloggen. Jag är väl medveten om det... Har bara liksom inte, öhhm.. orkat.

För att nämna lite om RockOff-helgen på Åland så kan jag utan tvekan säga att det var sommarens hittills roligaste och galnaste happening! Så sjukt skoj att hohhoohho. Sommar utan Åland, är ingen sommar alls. Förutom mitt härliga resesällskap så hade även flera andra bekanta festglada indiver hittat till ön och sist men inte minst, alla helt underbara ålänningar. Efter åländskt besök tidigare i sommar i form av E & J, var det härligt att nu besöka deras hemmaplan :) Ett litet minus var ju att jag kom hem med foten i paket (några ben i foten är av...) och hoppandes på kryckor. Detta efter en liten cykelolycka påväg in mot krogen på lördagskvällen. Min chaufför var lite rund om fötterna och vinglade till vilket ledde till att jag som var minst lika rund om fötterna tappade balansen och hamnade med högra foten i hjulet. Men till krogen bar det av för det, det var först sen som foten sade ifrån och svällde upp till ballongstorlek. Det kostar att ligga på topp.

Bilder från den galna Ålandhelgen finns att beskåda på
www.jemppa.pixbox.se Check them out!

Iom med Ålandresan är det inte slutrest för i sommar. Nej nej... Om två dagar bär det av till Bulgarien, Sunny Beach med brudarna! Sommarens höjdpunkt nr 1 är här! Trots diverse oroligheter där nere hoppas och tror jag att vi kommer ha det alldeles alldeles underbart. Lite snopet är det dock att jag fortfarande inte kan gå ordentligt på foten och har oläkta sår... Men jag jobbar på att det ska vara någolunda okej om ett par dar. Om inte så tänker jag ha förbannat kul iaf. Så det så!

Nu ska jag äta blåbärspaj och sen fortsätta packa ihop flyttprylar.

Ha en underbar vecka alla älsklingar.

Investering.

Idag har jag investerat, i en SÄNG. Därmed har jag nu inhandlat den första stora prylen till mitt kommande hem. Jäklar vad nöjd jag e! Första saken avprickad, visserligen återstår en hel del men jag har iaf fått en början på min flyttprocess.

GoodNight.